Mitä kuuluu suomenkieliselle rockille? Vastaus löytyy Suomirock 2015 -illasta

Tampereella kuullaan parasta uutta suomirockia.
1.9.2015 10:54

– Suomirock kuulostaa yhtä hyvältä, innostuneelta ja luovalta kuin aina ennenkin. Ei ole bändien vika, jos ne eivät myy kymmeniä tuhansia levyjä tai niiden lauluja ei soiteta radiossa. Se on tämän saatanan keskinkertaisuutta korostavan kulttuurin vika, toimittaja Tero Alanko lataa.

Lauantaina 12. syyskuuta Tampereen Klubin ja Pakkahuoneen lavalla onkin kaikkea muuta kuin keskinkertaisuutta. Suomirock 2015 -tapahtuman esiintyjäkaartiin kuuluvat Risto, Lasten Hautausmaa, Pää Kii, Jukka Nousiainen, Teksti-Tv 666, Saijaa Saijaa, Hopeajärvi ja Nicolas Kivilinna.

– Valitsimme esiintyjät Klubin ohjelmapäällikkö Tero Viikarin kanssa sillä ajatuksella, että ne esittelevät parasta suomenkielistä rockia juuri nyt ja ovat myös hyviä livebändejä, tapahtuman järjestämiseen osallistuva Tero Alanko kertoo.

Tapahtumassa voi bändien kuuntelemisen lisäksi tutustua levy-yhtiöiden myyntipöytien tarjontaan. Suomirock 2015  -esiintyjien taustalla ei ole suuria levy-yhtiöitä.

”Ei ole bändien vika, jos ne eivät myy kymmeniä tuhansia levyjä tai niiden lauluja ei soiteta radiossa”

– Tämän hetken kiinnostavinta musiikkia julkaisevat aivan muut tahot kuin suuret levy-yhtiöt, jotka keskittyvät lähes pelkästään varman päälle pelaamiseen ja kaupallisuuden maksimointiin. Ne eivät tunnu olevan kiinnostuneita mistään vähänkään rohkeasta, vieraasta ja yllättävästä, sanoo Alanko.

Mikäli siis kaipaat rohkeutta ja yllättävyyttää, kannattaa suunnata Klubille/Pakkahuoneelle syyskuussa. Ennakkoliput myy Tiketti.

Lisää luettavaa