Mitä Kuusamossa oikein tapahtui viime elokuussa? Kesän oudoimmasta festarista tehdään dokumenttielokuva

17.10.2023 12:15

Viime elokuun Epäjohdonmukaisten tanssiaiset -festivaali vaikutti jo ennalta varsin merkilliseltä projektilta, ja niinhän siinä kävi, ettei tapahtumasta selvitty ilman jälkipuheita. Festivaalissa meni monta asiaa pahasti pieleen: osa esiintyjistä perui keikkansa, järjestäjän lupaamat bussikyydit menivät vähän niin ja näin, sähköongelmia riitti, vesipisteitä ei ollut riittävästi ja niin edelleen. Oulun poliisi on aloittanut esitutkinnan tapahtumasta, mutta toisaalta moni festivaalivieras vakuutti lähteneensä kotia kohti hyvillä mielin kaikesta säätämisestä huolimatta.

Tamperelainen tuotantoyhtiö Wacky Tie Films sekä ohjaajat Milja-Liina Moilanen ja Roos Hekkens tiedottavat nyt työstävänsä dokumenttielokuvaa kaikesta sitä, mitä tapahtui Kuusamossa elokuussa 2023. Dokkaria varten pyydetään yleisöltä kokemuksia paikan päältä.

”Elokuva on katsaus siihen, miten festarit koettiin niin yleisön, esiintyjien kuin järjestäjienkin puolesta. Kyseessä ei ole kenenkään puolustuspuheenvuoro tai mustamaalausyritys, vaan omalaatuinen, hauska ja analyyttinen selvitys siitä mitä oikeastaan tapahtui ja miksi. Haluamme tavoittaa yleisömateriaalin kautta festivaalin ainutlaatuisen tunnelman ja nopeat käänteet”, Moilanen ja Hekkens kertovat tiedotteessa.

Yleisön edustajat voivat lähettää kertomuksiaan sähköpostitse osoitteeseen epiksetdoc (at) gmail piste com. Elokuvan julkaisuaikataulusta ei ole vielä selvyyttä, mutta jospa sieltä ensi vuonna vaikka traileri saataisiin nähtäville.

Lisää luettavaa