Mitä musiikkia Rick Astley arvostaa? Never Gonna Give You Up -laulaja paljasti rocksuosikkinsa

9.12.2016 23:14

Rick Astley tunnetaan todennäköisesti parhaiten meemiksi nousseesta Never Gonna Give You Up -kappaleestaan. Biisin pastellinsävyisestä videosta ja pehmeästä lauluäänestään tuttua miestä ei heti tulisi ajateltua pesunkestäväksi rockfaniksi, mutta mies paljasti taannoisessa haastattelussaan pitävänsä yllättävän raskaistakin bändeistä.

Tällä viikolla Astley listasi rocksuosikkejaan Classic Rock -lehdelle. Astley kertoo muun muassa laittavansa Foo Fightersia soimaan kun haluaa päästä hyvään tunnelmaan.

– He ovat varmaankin paras rockbändi, joka on ollut olemassa viimeiseen 20 vuoteen. Mielestäni heidän muusikkoutensa on ylivertaista – heillä on kaksi maailman parasta rumpalia samassa bändiä. Se on vain ahnetta, Astley sanoo.

Astley arvostaa Dave Grohlia suuresti, sillä hänen mielestään on yksi rankimmista asioista päästä yli bändistä, joka hajosi Kurt Cobainin kuoleman vuoksi. Elämän jatkaminen siitä, puhumattakaan oman levyn nauhoittamisesta ja Foo Fightersin perustamisesta, on Rick Astleyn mukaan uskomaton saavutus.

Astley nostaa rocksuosikeikseen klassisia artisteja ja kappaleita (kuten Metallican Enter Sandmanin) sekä tuoreempia nimiä (Biffy Clyro ja The Hives). Yllättävintä lienee kuitenkin se, että Astley paljastaa fanittavansa Rammsteinia, johon laulaja tutustui ollessaan saksalaisella levy-yhtiöllä.

– Rakastan heidän teatraalista, täysin ylilyövää tuotantoaan. Kun he soittavat keikoilla ja videolla ja kaikki heissä – se on kuin teatteria, mutta ei älyttömällä tavalla, kuten joskus kun sekoitetaan rockia ja teatteria ja se on vaan noloa, Astley kuvailee Rammstein-fanitustaan.

Aiemmin tällä viikolla Rick Astley jakoi virallisella Facebook-sivullaan videon, jossa hän soitti Foo Fightersin Everlong-klassikkoa ja mainosti Rick Astley & The Luddites -yhtyeensä tulevaa joulukeikkaa. Ja hyvinhän tuo vaikuttaa lähtevän kasaripoppariltakin.

Lisää luettavaa