Mitä Neil Young edellä, sitä Joni Mitchell perässä: päätti myös kaksi vuotta kestäneen Spotify-boikottinsa

Mitchell veti tuotantonsa suoratoistopalvelusta pois tukeakseen Youngia tämän boikotissa.
25.3.2024 18:03

Neil Young veti kaksi vuotta sitten tuotantonsa pois Spotifysta protestiksi sille, että suoratoistojätti teki sopimuksen Joe Roganin kanssa, jonka podcasteissa muun muassa esitettiin arveluttavia väitteitä koronarokotuksista ja covid-pandemian vaarallisuudesta. Eikä Young ollut ainoa, vaan myös muun muassa Joni Mitchell veti tuotantonsa palvelusta pois Roganin diilin vuoksi.

”Olen päättänyt poistaa kaiken musiikkini Spotifysta, koska vastuuttomat ihmiset levittävät valheita, joista ihmiset maksavat hengellään. Seison tässä asiassa Neil Youngin sekä tieteellisten ja lääketieteellisten yhteisöjen takana”, Mitchell tiedotti tuolloin.

Muutama viikko sitten Young päätti kuitenkin pitkin hampain palauttaa tuotantonsa myös Spotifyhin, koska palvelun yksinoikeus Roganin podcasteihin on rauennut ja niitä löytyy tätä nykyä myös Applen ja Amazonin listoilta. Vain viikko Youngin ilmoituksen jälkeen seurasi Mitchell tässäkin asiassa perässä ja nyt myös hänen musiikkiaan löytyy jälleen Spotifyn listoilta kahden vuoden tauon jälkeen. Toisin kuin Youngin, Mitchellin paluu tapahtui kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa eikä artisti tiedottanut aiheesta erikseen.

Lisää luettavaa