Neil Youngin tuotanto palaa Spotifyn listoille – artistilta harvinaisen yrmeä tiedote asiasta

13.3.2024 14:04

Neil Youngin ystävät ilahtunevat sellaisesta tiedosta, että Youngin tuotantoa voi jälleen kuunnella Spotifyn välityksellä. Lauluntekijäsuuruus veti kataloginsa pois suoratoistopalvelusta pari vuotta sitten, kun Spotify solmi diilin Joe Roganin kanssa. Roganin podcastissa muun muassa esitettiin arveluttavia väitteitä koronarokotuksista ja covid-pandemian vaarallisuudesta, ja tyypin läsnäolo Spotifyssa sai Youngin, Joni Mitchellin, David Crosbyn ja monet muut artistit ottamaan kappaleensa pois Spotifyn tarjonnasta.

Nyt Young on sitten palannut, vaikka mitä ilmeisimmin miestä ei huvittaisi. Asiasta kerrotaan Youngin verkkosivuilla pitkässä viestissä, jossa Young puhuu Spotifysta happamaan sävyyn.

”Spotify, maailman suurin huonolaatuisen musiikin streamauspalvelu – Spotify, josta saatte vähemmän laatua kuin olemme saaneet aikaiseksi – on jälleen tekemäni musiikin kotipaikka”, Young kirjoittaa ja jatkaa:

”Olen tehnyt tällaisen päätöksen, kun Apple ja Amazon ovat alkaneet tarjota samoja disinformaatiota sisältäviä podcasteja kuin mitä vastustin Spotifyssa. En voi lähteä Applesta ja Amazonista kuten lähdin Spotifysta, koska musiikkiani ei voisi sitten kuunnella oikein mistään suoratoistopalvelusta, joten olen palannut Spotifyhin siinä toivossa, että palvelun tarjoama äänenlaatu paranisi ja yleisö voisi kuulla ja tuntea musiikin sellaisena kuin se on tarkoitettu.”

Young lisää, että Qobuz- ja Tidal -palvelut tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden kuunnella kappaleita paremmalla äänenlaadulla. Hän kannustaa Spotifyta samanlaiseen ratkaisuun.

Lisää luettavaa