Mitä rockin kuningas mahtoi ajatella Kissistä? Velipuoli paljastaa mitä Elvis tuumi yhtyettä kuultuaan

1.5.2023 19:53

Elvis Presleyn velipuoli Billy Stanley muistelee, mitä rockin kuningas tuumi Kissistä. Stanley oli nähnyt yhtyeen livenä ja ostanut Alive!-kiekon pian tämän jälkeen. Kaksikko kuunteli naamiopoppoon legendaarista livelevyä yhdessä Gracelandin kellarissa.

”Huudatin sitä ja soitin ilmakitaraa”, Stanley kertoo Artists on Recordin haastattelussa. ”Elvis tuli alas ja kysyi: ’Mitä oikein kuuntelet?’ ’Se on bändi nimeltään Kiss’, vastasin.”

”Näytin hänelle albumin kannen ja hän tuumi, että ’öh… okei.’ Hän istahti sohvalle, katseli sitä ja sanoi, ’okei, nyt tajusin!'” Stanley jatkaa. ”Hän pyysi minua soittamaan juuri soineen kappaleen uudelleen. Se oli Let Me Go Rock and Roll. Soitin sen. Soitin sen itse asiassa kahteen kertaan ja olin yllättynyt, kun hän pyysi kuulla sen uudelleen. Soitin sen vielä kertaalleen ja kysyin, ’mitäs pidit?’ Hän siihen, että ’noh, tajuan koko kuvion. Kiss – keep it simple, stupid. Ja heillä on meikit, joten he saavat olla rauhassa lavalta lähdettyään. Kukaan ei näe heitä tai tiedä keitä he ovat. Hyvä idea.”

Stanley kysyi vielä Elviksen mielipidettä itse kappaleesta.

”Hän sanoi: ’Billy, kuuntele sitä. Sillä on ihan vain 50-luvun groove. Mutta tuo kitaristi.’ Sanoin, että kyseessä oli Ace [Frehley]. ’Tuolla kaverilla on kuumia kitaralickejä. Minä todella pidän hänestä”, Stanley kertoo. ”Ennen kuin hän poistui huoneesta hän sanoi: ’Tajuan kyllä – kolme sointua ja päälle vähän taikapölyä, niin se tehdään. Ja jätetään yleisö haluamaan lisää. Olen varma että he tekevät niin keikoillaan.”

Stanley sanoo, että Elviksen tyttärestä Lisa Mariesta tuli nopeasti Kiss-fani.

”Olen yllättynyt… hän ei sanonut mitään Elvikselle”, Stanley muistelee. ”Sillä Elvis olisi järjestänyt tapaamisen heidän kanssaan… ’Antakaas kun esittelen teidät tyttärelleni.'”

Lisää luettavaa