Mitä tapahtuu CMX-leirissä? Yhtye solmi uuden levydiilin mutta perui heti perään kaikki keikkansa

21.4.2022 09:48

Soundin 4/22 uutispalstalla kerrotaan CMX:n kuvioista. Yhtyeen edellinen levy Alkuteos julkaistiin vuonna 2018, ja seuraava albumi olisi tarkoitus tehdä uuden levy-yhtiön turvissa. Bändi nimittäin liittyi Sakara Recordsin artistilistaan Mokoman, Stam1nan, Diablon, Rytmihäiriön ja kumppaneiden seuraksi.

Timo Isoahon toimittamassa pikahaastattelussa Janne Halmkrona veistelee yhtyeen halunneen ”hyvittää huonon käytöksensä”, kun Mokoman Marko Annala tarjosi 1990-luvun vaihteessa A.W. Yrjänälle Slumgudgeon-kokoonpanonsa demoa, mutta äänite päätyikin kärppänä väliin sännänneen Pekka Kanniaisen hoteisiin. Yrjänä jatkaa jutussa vakavammin, että CMX halusi kokeilla jotain uutta ja tehdä 17. albuminsa uusien taustavoimien kera. Biisejä on laulajan mukaan valmiina 30–40 kappaletta.

Haastattelun tekemisen jälkeen tilanne on kuitenkin muuttunut jollain tavalla. CMX on perunut pikaisella aikataululla kaikki kesän keikkansa, ja joidenkin tapahtumien julkaisuissa on mainittu orkesterin vetäytyvän määrittelemättömän pituiselle tauolle.

Tavoittelimme bändiä ja levy-yhtiötä selventämään asiaa, mutta kehnolla menestyksellä. Sen paremmin CMX kuin Sakara eivät halua kommentoida asiaa.

Oletettavasti lähipäivät kertovat, kumpaan suuntaan CMX suuntaa: levytysstudioon vai tauolle. Ensin mainittu olisi iloisempi uutinen, mutta miehet itsehän sen päättävät.

EDT: Uutista muokattu 10:42.

Lisää luettavaa