Mitä tekee Dream Theaterista sivuun siirretty Mike Mangini seuraavaksi? Rumpali kertoo suunnitelmistaan

27.10.2023 11:48

Progemetallin pelikentällä on viime päivinä kohistu tasan tarkkaan yhdestä puheenaiheesta: Mike Portnoyn paluusta Dream Theateriin. Portnoy tunnetusti poistui perustamastaan yhtyeestä yllättäen vuonna 2010, ja tuosta lähtien tämä rumpalimaestro on vaeltanut bändistä seuraavaan. Portnoy on ehtinyt olla mukana muun muassa Avenged Sevenfoldissa, Sons of Apollossa ja The Winery Dogsissa, mutta nyt koitti aika palata jälleen lähtöpisteeseen ja jatkaa soittohommia siinä kokoonpanossa, jossa Portnoy aikanaan maailmanmaineeseen kohosi.

Entä sitten Mike Mangini? Hänet kiinnitettiin vuonna 2010 Portnoyn korvaajaksi, ja osapuolet ovat aina vakuuttaneet tyytyväisyyttään yhteistyöhön. Niin vain kuitenkin viidellä Dream Theaterin studioalbumilla musisoinut rumpali sai siirtyä syrjään, kun vanha jengi päätti kerääntyä taas yhteen. Mangini vakuuttaa omassa tiedoksiannossaan ymmärtävänsä tilanteen.

”Olen sanonut alusta asti, että tehtäväni ei ollut täyttää kaikkia rooleja, mitä Mikella oli aikaisemmin bändissä. Sen sijaan tehtäväni oli soittaa rumpuja ja auttaa yhtyettä jatkamaan eteenpäin”, Mangini muotoilee asian viestissään. Hän myös kiittelee yhtyettä, kaikkia sen sidoshenkilöitä ja tietysti fanikuntaa menneistä vuosista.

Nyt Mangini on julkistanut tulevan soololevynsä nimen ja julkaisupäivän. Manginin ensimmäisen sooloalbumin otsikko on Invisible Signs, ja sillä ovat mukana basisti Tony Dickinson, kitaristit Ivan Keller ja Gus G sekä Evanescensestä tuttu Jen Majura laulumikin kimpussa. Levy julkaistaan 11. marraskuuta.

Albumin kansikuvan ja kappalelistauksen voi katsoa Manginin alkuperäisestä viestistä alapuolelta. Vielä alempaa voi sitten kuunnella Invisible Signsilta lohkaistun singlen Not Drowning. Onnea ja menestystä vain kovan luokan perkussionistille uusiin kuvioihin!

Lisää luettavaa