Mitä tekee lemiläinen rockyhtye, kun Emma-gaala osuu päällekkäin risteilyn kanssa? – Lähettää tietenkin kunnanjohtajan tilalleen juhliin!

Tulevana lauantaina juhlitaan vuotuisen Emma-gaalan merkeissä. Ehdokkuuksien määrässä mitattuna eräs parhaiten edustetuista artisteista kyseisissä kemuissa on epäilemättä lemiläinen Stam1na, joka on ehdolla kaikkiaan viidessä eri kategoriassa, joihin lukeutuvat muun muassa vuoden parhaan albumin ja vuoden parhaan yhtyeen Emmat. Valitettavasti vain yhtye itse on estynyt osallistumasta juhlallisuuksiin, sillä herrat ovat tuolloin risteilyllä tuhansien kilometrien päässä Espoon Metro Areenasta. Kyse ei tosin ole mistä tahansa hurvittelureissusta, vaan keikasta maailman suurimmalla, 70 000 Tons Of Metal -nimisellä metalliristeilyllä, joka seilaa pitkin Karibianmerta 2-6. päivä helmikuuta.

Kukapa muukaan olisi sopivampi tuuraamaan yhtyettä – ja pokkaamaan siinä sivussa mahdollisesti läjän palkintoja – kuin yhtyeen rakastaman kotikunnan kunnanjohtaja ja kovana Stam1na-fanina tunnettu Jussi Stoor? Yle kertookin Stoorilla olevan jo paitsi smokki, myös kaikki viisi eri palkintopuhetta valmiina. ”Olin kyllä otettu, että pojat meikäläistä sinne pyysivät”, kunnanjohtaja kommentoi ja lisää omaavansa yhtyeen puolesta vapaat kädet esiintymisensä suhteen: ”Stam1inan pojilta ei ole tullut mitään ohjeistusta. Ihan saan sanoa mitä itse haluan.”