Mitä tekee rocktähti, jos unohtaa, miten se ikivanha oma biisi menikään? Menee Youtubeen tietysti!

Arvon yleisö, jatkakaa vain sitä kotitekoisten soittovideoiden tehtailemista. Siitä voi olla suurta hyötyä jopa niillekin, joiden kappaleita niissä soitetaan.

Mastodonin Bill Kelliher kertoo GuitarMania-sivuston haastattelussa turvautuvansa aina silloin tällöin sosiaalisen median apuun, jos pitää treenata joku pitkään jemmassa ollut vanha kappale uudelleen keikoille. Kun yhtyeen katalogiin on kertynyt jo yli 80 biisiä, ei kaikkien muistaminen ole enää realistista.

”Menen joskus ennen kiertueita Youtubeen ja katson jonkun tuotantoamme opetelleen kaverin soittovideoita nähdäkseni, miten joku kappale soitetaan, koska en muista sitä enää itse. Opetteleminen jää aina minun hommakseni, ja minä sitten näytän sen muille bändin jätkille”, Kelliher sanoo.

Uutta treenattavaa on tiedossa melko pian, sillä Mastodon työstää paraikaa seuraajaa vuoden 2014 Once More Around the Sunille. Yhtye on vihjaillut seitsemännestä albumistaan kaikenlaista, kuten että siitä saattaa tulla tuplalevy ja siitä on tulossa ”progempi” kuin edeltäjästään. Katsellaan, mitä sieltä tulee.