Mitä voi odottaa Bruce Dickinsonin soolokeikalta? ”Nyt mennään vuoteen 1972”, laulaja sanoo

11.3.2024 10:30

Bruce Dickinson vieraili hiljattain Ranskassa promotoimassa uutta The Mandrake Project -soololevyään, ja laulaja kertoi France 3 -kanavalle hieman suunnitelmistaan tulevan rundin varalle. Mitä ilmeisimmin luvassa on huomattavasti Iron Maidenin eeppisistä lavaperformansseista poikkeavia keikkoja. Dickinson haluaa selvästi palata juurilleen ja luottaa perinteiseen bändisoittoon suureellisten lavasteiden tai efektien sijaan.

”Tässä ei ole kysymys hirviöistä, kulisseista tai pyrotekniikasta. Musiikki on keskiössä”, Dickinson sanoo ja jatkaa:

”Kun soitamme, tulette huomaamaan, ettemme ole siellä hajaantuneena suurelle lavalle vaan tiiviisti yhdessä. Kaikkien meidän täytyy seurata muuta yhtyettä. Kaikessa on kysymys musiikista ja vuorovaikutuksesta.”

”Nyt ei olla vuodessa 2002. Eikä vuodessa 1992 tai edes vuodessa 1982. Nyt mennään vuoteen 1972. Ymmärrätkö? Sellaisesta tässä on kysymys. Tämä on vähän kuin silloin, kun olin poikanen ja näin bändejä keikalla. Ei silloin kenelläkään ollut lavasteita. Jos jollakin oli tyyliin vahvistin lavalla, sitäkin ihmeteltiin, että onpa siistiä. Tuollainen on paljon enemmän sitä, mitä nyt tavoittelemme.”

Dickinson esiintyy soolobändeineen Suomessa 13. kesäkuuta, kun laulaja konsertoi Helsingin Kulttuuritalossa. Laulaja kertoi uudesta albumistaan myös Soundissa 2/24, lue osio Timo Isoahon toimittamasta haastattelusta täältä.

Lisää luettavaa