Mitähän tästä tulee? Olli Lindholm ja Yö levyttävät suuria hittejään uusiksi, mukana muun muassa Joutsenlaulu

Ihmisen poika, Likaiset legendat ja muut Yö-standardit saavat tulevalla levyllä uuden ilmeen.

Soundin sähköpostiin tipahti aamulla tiedote, jossa kerrotaan tarkempaa tietoa Yön 20. lokakuuta julkaistavasta Hyvän yön lauluja -albumista. Levyllä on uusiksi äänitettyjä versioita bändin vanhoista hiteistä ja muutamista vähälle huomiolle jääneestä kappaleesta.

”Halusimme kunnioittaa alkuperäisiä kappaleita, mutta tuoda niihin nykypäivän tuotantotekniikkaa ja aikuisen, elämää nähneen ja kokeneen Olli Lindholmin tulkintaa”, yhtye summaa tiedotteessa.

Käytännössä levyllä on akustisia, riisuttuja versioita muun muassa sellaisista lauluista kuin Ihmisen poika, Likaiset Legendat, Laulu rakkaudelle – ja Joutsenlaulu. Mitä mahtaa säveltäjä Jussi Hakulinen olla viimeksi mainitusta mieltä, kun taannoinen Vain elämää -kohu on yhä tuoreessa muistissa.

Albumin koko kappalelista on alapuolella. Levyllä kuullaan vierailijoina Lenni-Kalle Taipaletta, Pedro Hietasta, jouhikkomestari Pekko Käppiä, Jani Viitasta ja Värttinän Matti Kalliota. Yön voi nähdä loppuvuodesta 26.10. Espoon Sellosalissa, 9.11. Ylivieskan Akustiikassa, 12.11. Varkauden Warkaus-salissa, 24.11. Helsingin Savoyssa ja 10.12. Kuhmo-talossa.

1. Vie mut minne vaan
2. Likaiset legendat I
3. Mustat päivät jäädä saa
4. En saanut sua pilviin
5. Joutsenlaulu
6. Sunnuntai-iltana klo 21.00
7. Haaksirikko
8. Laulu rakkaudelle
9. Ei pakoon päästä voi
10. Vieraskirja
11. Ihmisen poika
12. Enkelille