Miten löytää toivoa toivottomasta tilanteesta? Kuinka paljon on tarpeeksi? – Näitä asioita pohtii Jesse Markin tuoreella singlellään

Tero Ahonen

Kappaleella vierailee yhdysvaltalaisartisti Akua Naru.

Jesse Markin julkaisee toisen sooloalbuminsa Noir 11. kesäkuuta. Tänään levyltä on julkaistu neljäs singlelohkaisu Exodus, jolla vierailee muun muassa yhteistyöstään Tune Yardsin, Angelique Kidjon, Lords of the Undegroundin, Tony Allenin ja Cody Chestnuttin kanssa tunnettu yhdysvaltalaisartisti Akua Naru. Kyseessä on kappale sinnikkyydestä ja periksiantamattomuudesta, palosta saattaa asiat maaliin vastoinkäymisistä huolimatta.

”Miten löytää toivoa toivottomasta tilanteesta? Kuinka paljon on tarpeeksi? Näiden teemojen varaan aloin rakentamaan kappaletta, sekoittaen orgaanisiin taustoihin synteettisiä soundeja ja elementtejä. Biisin teon loppumetreillä minulle esiteltiin Akua Narun musiikkia ja ajattelin, että nyt olisi hyvä mahdollisuus laajentaa äänimaisemaa ja nostaa kappale uusille tasoille. Lopputuloksena on kappale, joka on tunteellinen, mutta pysyy liikkeessä”, Markin kommentoi.