Machine Men -herrojen uusi yhtye Psychework marssii komeasti esiin – kuuntele näytekappale!

14.1.2016 18:42

Jyväskyläläisen Psycheworkin esiinmarssia on odotettu kiihkeästi, sillä yhtyeen rivistöistä löytyvät muun muassa mainiossa Machine Menissa marinoituneet Antony Parviainen (laulu) ja J-V Hintikka (kitara). Kaksikon lisäksi Psycheworkin täydentävät rumpali Juuso Raatikainen, kosketinsoittaja Otto Närhi, kitaristi Jere Kortelainen ja basisti Ville Koskinen.

Ranka Kustannukselle kiinnitetty orkesteri soittaa debyyttikeikkansa Jyväskylän Lutakossa perjantaina 15. tammikuuta.

– Tätä hetkeä on odotettu kauhunsekaisin, mutta myös erittäin innostunein tunnelmin! Paljon säätöä on vaadittu, että olemme päässeet tähän pisteeseen, mutta nyt meillä on viimeisen päälle osaava porukka kasassa ja keikkasetti onkin hiottu priimakuntoon, kertoo Hintikka.

– Tämä ensimmäinen konsertti lienee reilun tunnin mittainen. Soitamme suurimman osan tähän asti kirjoitetuista biiseistä, mutta emme kuitenkaan aivan kaikkia. Meillä on itse asiassa materiaalia enemmän kuin tulevalle debyyttilevylle edes mahtuu.

Niin, kerropa hieman tulevasta ensialbumista?

– Pitkäsoiton tarkkaa julkaisupäivää ei vielä ole lyöty lukkoon, mutta tulevasta keväästä on kuitenkin puhuttu. Eniten työtä on ollut täysin oman musiikillisen linjan etsimisessä, mutta nyt sellainen tuntuu löytyneen. Paljon on joka tapauksessa kokeiltu ja säädetty, kertoo kitaristi.

– Musiikillisesti liikutaan välillä hyvinkin synkästä ja raskaasta kohti tunnelmallisempaa ulosantia. Metalliahan tämä joka tapauksessa on, mutta en osaa lokeroida meitä kokonaisuutena kovin tarkasti.  Tärkeintä on aina ollut Antonyn sanoin ”draaman kaari”. Kun se pysyy mielessä, musiikki syntyy usein kuin luonnostaan!

Kuuntele Psycheworkin Bullet With My Name-kappale tässä alla – kyseessä on muuten maailmanensi-ilta:

Lisää luettavaa