Mm. Yoko Ono ja Thurston Moore Helsingin Juhlaviikoille

24.4.2013 09:54

Elokuun puolivälistä syyskuun alkuun kestävä Helsingin Juhlaviikot -tapahtuma tarjoaa makupalan taiderockin ystäville, kun Yoko Ono ja Thurston Moore esiintyvät Huvilateltassa 18.-19. elokuuta.

Tapahtuman nettisivu kertoo tulevasta seuraavasti: ”Yoko Onoa on kuvailtu maailman tunnetuimmaksi tuntemattomaksi taiteilijaksi. Hän on kuitenkin muutakin kuin vain ikoninen hahmo. 1960-luvun alusta asti Yoko Ono on ollut verrattoman aktiivinen niin muusikkona, avantgardistisena käsitetaiteilijana kuin yhteiskunnallisena toimijana. Huvilaan hän saapuu nimenomaan muusikkona ja tuo mukanaan ainutkertaisen taiderock-elämyksen.

Yoko Onoa pitkään fanittanut Sonic Youthin laulaja ja kitaristi Thurston Moore on aina ollut kallellaan kokeellisiin äänimaisemiin. Moore yhdisti voimansa Yokon kanssa viime vuonna julkaistulla YOKOKIMTHURSTON-levyllä, jolla mukana oli myös Sonic Youthin toinen voimahahmo Kim Gordon. Huvilassa Mooren välittömästi tunnistettavat kitaraloopit kohtaavat Yokon eksentriset laulusuoritukset luoden ennenkokemattomia seikkailuja kuuloaistille. Vapaamuotoisten kappaleiden tunnelmat vaihtelevat klaustrofobisesta totaaliseen vapautuneisuuteen.”

Huvilateltassa esiintyvät myös esimerkiksi Antti Tuisku, Irina sekä Laura Närhi ja kunnioitetaanpa siellä Love Recordsin perintöäkin

Koko ohjelmisto löytyy täältä.

Lisää luettavaa