Mr. Big -laulaja muistelee Eddie Van Halenilta saamaansa puhelua – ”Vihaan levyjäsi”, kitarajumala täräytti heti ykskantaan

21.9.2021 20:47

Mr. Bigin keulilta tunnettu laulaja Eric Martin sai muinoin mahdollisuuden koe-esiintyä Van Halenille, mutta lopulta muusikko ei uskaltautunut paikan päälle koettamaan onneaan hard rock -legendojen edessä.

”Voi veljet, älkää edes aloittako. Se on suurin piikki lihassani. Okei, tiedän mitä aiot sanoa…”, Martin aloittaa Appetite for Distortion -podcastin haastattelussa. ”Minut kutsuttiin koe-esiintymään Van Haleniin. Juttelin hänen [Eddie Van Halen] kanssaan puhelimessa kaksi tai kolme kertaa, lensin Los Angelesiin ja tunsin tyyppejä jotka työskentelivät Van Halen -organisaatiolle, ja tunsin vielä [basisti] Michael Anthonynkin, mutta joo…”

”Se, että minut ylipäätään kutsuttiin käymään… tein levyn Danny Kortchmarin ja Greg Ladanyin kanssa, ja he olivat tuottaneet [Don Henleyn] Building the Perfect Beastin, ja kaikki tuolla levyllä soittaneet muusikot olivat mukana myös minun levylläni”, Martin jatkaa. ”Olimme samassa studiossa, joten kun Danny Kortchmar oli New Yorkissa ja törmäsi Eddieen, hän sanoi: ’Tämä jannu on todella hyvä, teimme juuri kimpassa levyn…'”

”Sitten hän soittaa minulle ja – tämä on suora lainaus – sanoo: ’Hei, Edward Van Halen tässä, Danny Corchmar kertoi minulle sinusta. Kuuntelin levysi ja olet todella kova laulaja, mutta vihaan levyjäsi.'”

”Nauhoitin keskustelun sellaisella imukuppityyppisellä vempeleellä, sillä kukaan ei olisi kuitenkaan uskonut että Eddie Van Halen soitti kotiini”, Martin kertoo. ”Se oli todella karu nauhoitin. Minulla on edelleen kasetti tallessa. Kuuntelin sitä ja hän sanoi [matalalla äänellä]: ’Hei, Edward Van Halen tässä.’ Ja minä vastasin [korkealla nuotilla] ’Aijaa?!’ Olin niin hermostunut. Hän jopa kysyi, että ’Onko kaikki kondiksessa?’ Sitten hän sanoi: ’Rakastan ääntäsi, sinulla on aivan mahtava lauluääni, mutta vihaan levyäsi. Sinun ei pitäisi tehdä tuollaista kamaa.’ Ja minä sanon nauhalla ’Olet oikeassa! Olet ihan oikeassa! Se on surkea!’ Ja olen samaan aikaan Capitol Recordsin tallissa ja levy oli juuri tullut ulos… olen vain, että ’Olet oikeassa, se on surkea!’ Todella typerää.”

Martin harmittlee että tilaisuus jäi lopulta käyttämättä.

”Minä jänistin”, Martin myöntää. ”Toivon että olisin mennyt. Se näyttäisi paremmalta eikä minun tarvitsisi jatkuvasti [vastailla siihen liittyviin kysymyksiin]. Menin suurine suineni mainitsemaan jotain 25 vuotta sitten, että minua pyydettiin koe-esiintymään Van Haleniin. En tiedä mitä oikein ajattelin kun sanoin niin. Ja nyt minun täytyy kertoa ihmisille, että ’Joo, se meni niin, että… olin, tuota… 3 kilometrin päässä 5150:stä [Van Halenin studio] ja hänen kämpiltään ja tuumin, että ’En pysty siihen!'”

Lisää luettavaa