MTV: Kynnet- ja Teksti-TV 666 -yhtyeistä tutulle Teemu Tannerille tuomio kunnianloukkauksesta

Teemu Tanner aka Kynnet

Tanner ja bändikaverinsa haukkuivat yleisössä ollutta miestä, joka kuvasi keikkaa MV-lehdelle.

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut muusikko Teemu Tannerin ja tämän bändikaverin sakkoihin kunnianloukkauksesta. Asiasta uutisoi MTV.

Muun muassa Kynnet- ja Teksti-TV 666 -yhtyeistä sekä Sohvaperunat-televisiosarjasta tuttu Tanner ja tämän toveri saivat tuomion kesällä 2017 sattuneesta välikohtauksesta. Kaksikko oli esiintynyt Vantaalla järjestetyillä festivaaleilla ja huudellut lavalta käsin yleisössä olleelle miehelle, joka kuvasi keikkaa MV-lehteen. Tanner muun muassa kutsui miestä ”runkkariksi” ja kehoitti tätä ”painumaan vittuun”. Hänen kaverinsa puolestaan sanoi miestä rasistiääliöksi ja pelleksi.

Molemmat kiistivät syytteet ja puolustautuivat sillä, ettei kommentteja kohdistettu mieheen henkilönä vaan tämän poliittisiin näkemyksiin. Oikeudessa todettiinkin, että mies oli julkaissut runsaasti maahanmuuttajavastaista materiaalia ja käyttänyt maahanmuuttajavastaisiksi katsottavia ilmaisuja.

Käräjäoikeus katsoi asian solvatun miehen hyväksi ja määräsi muusikot maksamaan kumpikin 15 päiväsakkoa eli joitain satoja euroja. Lisäksi molemmat määrättiin maksamaan uhrille 300 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä.

Tanner ei halunnut kommentoida tuomiota MTV Uutisille.