”Mulle musiikkivideoiden tekeminen on näinä päivinä todella harvinaista” – Katso Tuukka Temosen ohjaama uusi Sara-video

21.6.2021 10:29

Kotimainen vaihtoehtorock/-metalliyhtye Sara julkaisee uuden Pimeys-albumin tammikuussa 2022. Levyn toinen singlejulkaisu Sileä tie on nyt saanut kylkeensä videon, jota työstämään yhtye pestasi entisen Apulanta-basistin, musiikkivideoista elokuvien pariin ohjaajanurallaan siirtyneen Tuukka Temosen.

”Mulle musiikkivideoiden tekeminen on näinä päivinä todella harvinaista. Johtuen varmaan siitä, että nykyinen musiikkisuuntaus ei oikein tue tällaista viittäkymppiä lähestyvää entistä basistia. Oon fanittanut Saraa jo 90-luvun loppupuolelta lähtien ja siksi on kunnia päästä tekemään sellaiselle bändille videota, josta itse tykkää tosi paljon”, Temonen kommentoi.

Temonen on tehnyt Saran kanssa yhteistyötä aiemminkin ohjaamalla näiden Tyhjää-videon, joten ihan puhtaalta pöydältä ei osapuolten tarvinnut aloittaa. Bändi antoi Temoselle hyvin vapaat kädet toimia.

”Ainut vaatimus oli, että pitää olla soittoa ja Dark-sarjan kaltainen tunnelma. Jälkimmäisen onnistumisesta en nyt ole ihan varma, mutta soittoa osaamme kuvata. Sara on ohjaajan näkökulmasta ihanteellinen bändi tehdä töitä, koska bändillä on paljon kokemusta ja ennen kaikkea bändi näyttää edelleen erittäin hyvältä.”

Kappaleen teksti on puolestaan anstrakti takauma hetkeen, kun laulaja Joa Korhoselle läheinen ihminen oli siirtymässä ajasta ikuisuuteen.

”Olin siinä vierellä viimeisinä hetkinä. Kipulääkitys oli aika kova ja hän näki kaikenlaista. Muistan hänen lauseen: Tuntuu kuin olisin auton keulassa ja tunnustelen kädellä tien pintaa kuinka sileä se on. Istuessani vuoteen vierellä hän sanoi, että seison selkäni takana. En löytänyt sanoja. Vaikea hetki, joka on jäänyt mieleen ja jonka varmasti tulen muistamaan aina”, Korhonen avaa.

 

Lisää luettavaa