Takauma hetkeen, kun läheinen ihminen siirtyy ajasta ikuisuuteen – Kuuntele Sara-yhtyeen koskettava single

Kappale löytyy tulevalta Pimeys-albumilta, jonka julkaisua on lykätty tammikuulle.
21.5.2021 07:33

Sara-yhtyeen oli tarkoitus julkaista tulevana syksynä uusi Pimeys-pitkäsoittonsa, mutta levyn julkaisua on jouduttu lykkäämään tammikuulle 2022. Tänään levyltä on kuitenkin julkaistu toinen singlemaistiainen, koskettava ja kaunis Sileä tie.

”Teksti on abstrakti takauma hetkeen kun minulle läheinen ihminen oli siirtymässä ajasta ikuisuuteen, olin siinä vierellä viimeisinä hetkinä. Kipulääkitys oli aika kova ja hän näki kaikenlaista. Muistan hänen lauseen: ’Tuntuu kuin olisin auton keulassa ja tunnustelen kädellä tien pintaa kuinka sileä se on’. Istuessani vuoteen vierellä hän sanoi, että seison selkäni takana. En löytänyt sanoja. Vaikea hetki, joka on jäänyt mieleen ja jonka varmasti tulen muistamaan aina”, laulaja-kitaristi Joa Korhonen avaa kappaleen tekstiä.

”Pöytälaatikosta löytyneessä biisissä oli alkuun vain c-osan riffi ja jonkinlainen säkeistön hahmotelma. Rakennetta täytyi etsiä pitkään, osat vaihtelivat paikkoja ja tein parikin eri kertosäettä. Lopulta c-osan riffi löysi paikkansa biisin introna, josta se kuitenkin sitten miksausvaiheessa vielä tiputettiin pois. Tämä taitaa olla meidän ensimmäinen kappale. joka lähtee kertsillä. Säkeistöissä olen mielestäni onnistunut kiteyttämään tuon hetken tunnelman hyvin, joka sitten purkautuu toiveikkaaseen ja ilmavaan kertosäkeeseen, c-osan toimiessa jonkinlaisena siirtymänä ajasta ikuisuuteen. Itselleni tulee vähän He kutsuivat luokseen -levyn (2006) soundi tästä mieleen.”

Levyn ensimmäisen singlejulkaisun Se osa joka rikkoo voit kuunnella täällä. Kappaleesta on tehty myös komea akustinen sovitus, jonka voit puolestaan kuunnella täällä.

Lisää luettavaa