Muscle Shoals -kitaristi Jimmy Johnson, 76, on kuollut – Työskenteli muun muassa Aretha Franklinin, The Rolling Stonesin ja Paul Simonin kanssa

https://youtu.be/EJRiIU1nOi8

Johnson oli paitsi arvostettu sessiomuusikko, myös tuottaja ja ääniteknikko.

Sessiokitaristi, tuottaja ja ääniteknikko Jimmy Johnson on kuollut. Hänen poikansa Jay Johnson vahvisti asian The Guardian -lehdelle. Johnsonin kuolinsyytä ei ole vahvistettu, mutta tämän pitkäaikainen ystävä ja yhteistyökumppani David Hood kertoi New York Timesille muusikon kärsineen munuaisvaivoista. Johnson menehtyi torstaina 5. syyskuuta 76-vuotiaana.

Johnson kuului Rick Hallin kuuluisan FAME-studion orkesteriin, joka tunnettiin lempinimellä The Swampers. Swampers ja Johnson soittivat FAME-aikoinaan muun muassa Wilson Pickettin, Aretha Franklinin ja Etta Jamesin levytyksillä, kunnes yhtye irtaantui FAME-studiosta vuonna 1969 ja perusti oman Muscle Shoals Sound Studion.

Oman studion perustamisen jälkeen Johnson päätyi soittajan tai tuottajan roolissa mukaan muun muassa Cherin, Rod Stewartin, Paul Simonin, Bob Segerin, Lynyrd Skynyrdin ja George Michaelin levytyksille. Muun muassa The Rolling Stones työsti osan Sticky Fingers -albumistaan Muscle Shoals Sound Studiossa ja Johnson toimi teknikkona kappaleissa Wild Horses, Brown Sugar ja You Gotta Move.