Muscle Shoals -kitaristi Pete Carr, 70, on kuollut – Soitti mm. Paul Simonin, Bob Segerin ja Rod Stewartin levyillä

Pete Carr vuonna 2014.
Charlotte Price/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

RIP Jesse Willard "Pete" Carr, 22.4.1950 - 27.6.2020

Amerikkalainen kitaristi Pete Carr on kuollut, kertovat useat medialähteet. Lauantaina 27. kesäkuuta menehtynyt Carr oli 70-vuotias. Kuolinsyy ei ole tätä kirjoittaessa tiedossa.

Carr tuli tunnetuksi kuuluisan FAME-studion Muscle Shoals -orkesterista, joka soitti useiden menestysartistien levyillä. Carr soitti sessiomuusikkourallaan muun muassa Joan Baezin, Bob Segerin, Joe Cockerin, Paul Simonin, Rod Stewartin, Barbra Streisandin, Wilson Pickettin ja Hank Williams, Jr.:n levyillä. Hän teki myös paljon tuottajan ja ääniteknikon töitä studiossa ja oli useasti ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi monista töistään.

Ennen Muscle Shoals Rhythm Sectioniin liittymistään Carr soitti muun muassa Hour Glass -kokoonpanossa yhdessä Gregg Allmanin, Duane Allmanin, Paul Hornsbyn ja Johnny Sandlinin kanssa. Sandlin ja Hornsby liittyivät myöhemmin myös Muscle Shoalsiin, kun taas Gregg ja Duane perustivat myöhemmin The Allman Brothers Bandin.

Carr tunnettiin monipuolisena kitaristina, joka hallitsi niin sähkö- kuin akustisen kitaran ja taipui niin folkiin, rockiin, popiin, kantriin, bluesiin kuin souliin. Carrin soittoa voi kuulla muun muassa sellaisilla hiteillä kuin Paul Simonin Kodachrome, Rod Stewartin Tonight’s The Night sekä Bob Segerin Mainstreet. Carr nähtiin myös lavalla Paul Simonin ja Art Garfunkelin reunion-keikalla New Yorkin Central Parkissa vuonna 1981.

Carr julkaisi urallaan myös neljä sooloalbumia ja pyöritti LeBlanc & Carr -duoa yhdessä laulaja-lauluntekijä Lenny LeBlancin kanssa.