”Mustan musiikin kummisetänä” tunnettu musiikkialan vaikuttaja Clarence Avant on kuollut

14.8.2023 20:05

Musiikkialan vaikuttaja Clarence Avant on kuollut, uutisoivat useat mediat, Billboard mukaan lukien. Avant menehtyi sunnuntaina kotonaan Los Angelesissa. Hän oli 92-vuotias.

”Clarence jätti jälkeensä rakastavan perheen ja valtavan määrän ystäviä ja työtovereita, jotka ovat muuttaneet maailmaa ja tulevat muuttamaan sitä myös tuleville sukupolville”, Avantin perhe kirjoittaa lausunnossaan. ”Hänen perintönsä tuottama ilo auttaa helpottamaan menetyksen aiheuttamaa surua.”

”Mustan musiikin kummisedäksikin” kutsuttu Avant loi pitkän uran musiikin parissa. Hän aloitti 1950-luvulla Little Willie Johnin, Sarah Vaughanin, Kim Westonin, Tom Wilsonin ja monien muiden managerina. Vuosina 1967-69 Avant työskenteli Venture Recordsille, jonka jälkeen perusti Sussex Recordsin, jonne kiinnitti muun muassa Bill Withersin, Dennis Coffeyn ja rockyhtye Galleryn.

Avant perusti myös Garde Broadcastingin vuonna 1971. 1980-luvulla Avant oli mukana promotoimassa Michael Jacksonin ensimmäistä soolomaailmankiertuetta. 90-luvulla hän toimi puolestaan Motown-levy-yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Avantille myönnettiin Rock & Roll Hall of Famen Ahmet Ertegun Award vuonna 2021. Avant toimi uransa aikana neuvonajantajana sellaisille nimille kuin Quincy Jones, David Geffen, Jay-Z, Pharrell Williams, Jimmy Iovine ja Snoop Dogg.

”Hän on opettaja, mestarikommunikoija ja täydellinen yhdistelmä maalais- ja katujärkeä”, Lionel Richie sanoi puheessaan vuoden 2021 Hall of Fame -seremoniassa. Avantista on tehty myös Netflix-dokumentti nimeltään  The Black Godfather.

Lisää luettavaa