Myös Crazy Horse/E Street Band -kitaristi Nils Lofgren poistaa musiikkinsa Spotifystä

30.1.2022 13:13

Bruce Springsteenin E Street Bandista ja Neil Youngin Crazy Horse -yhtyeestä tuttu kitaristi Nils Lofgren on liittynyt Youngin ja Joni Mitchellin joukkoon ja poistanut musiikkiaan suoratoistopalvelu Spotifystä protestina alustalla toimivan Joe Roganin podcastin levittämään virheelliseen tietoon koronarokotteista.

”Muutama päivä sitten minä ja vaimoni Amy saimme tietää Neilin ja Darylin seisovan satojen terveydenhoitoalan ammattilaisten, tutkijoiden, tohtorien ja hoitajien rinnalla haastamassa Spotifytä ihmisiä satuttavien ja tappavien valheiden sekä väärän tiedon levittämisestä”, Lofgren kirjoittaa Neil Youngin kotisivuilla julkaistussa lausunnossa.

”Kun kirjoitan tätä kirjettä, olemme jo poistaneet viimeiset 27 vuotta musiikkiani Spotifystä. Olemme yhteydessä levymerkkeihin jotka omistavat vanhemmat kappaleeni niiden poistamiseksi.”

Lofgren kannustaa myös muita ”muusikoita, artisteja ja musiikin ystäviä” katkaisemaan suhteensa Spotifyhin.

”Musiikki on planeettamme pyhitetty ase, yhdistäen ja parantaen miljardeja sieluja joka päivä”, Lofgren kirjoittaa. ”Poimikaa miekkanne käteen ja alkakaa heilutella!”

Kohu alkoi, kun Neil Young lähetti Spotifylle ukaasin, jossa käytännössä vaati striimijättiä valitsemaan hänen musiikkinsa tai Roganin show’n väliltä. Sittemmin myös Joni Mitchell ilmoitti poistavansa musiikkinsa palvelusta. Tapahtumien seurauksena Spotify on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa ja menettänyt reilut 2 miljardia dollaria markkina-arvostaan. Puolustajiakin löytyy. Disturbed-nokkamies David Draiman ylisti yhtiön toimintaa toimitusjohtaja Daniel Ekille suunnatussa twiitissään.

”Aplodit sinulle ja Spotifylle oikeasta päätöksestä, sananvapauden säilyttämisestä ja taipumattomuudesta painostuksen edessä”, Draiman kirjoitti. ”En välttämättä ole samaa mieltä kaikesta mitä Joe Rogan tai hänen vieraansa sanovat, mutta he ovat oikeutettuja alustaan, jolla he voivat sen sanoa.”

Huumorimiehenä tunnettu brittimuusikko James Blunt on heittänyt myös lusikkansa soppaan ja uhannut julkaisevansa lisää musiikkiaan Spotifyssä mikäli Joe Roganin podcastia ei poisteta.

Alla Lofgrenin, Draimanin ja Bluntin twiittejä.

Lisää luettavaa