Myös David Bowien koko tuotannon kustannusoikeudet myytiin levy-yhtiölle, hintalappu 250 miljoonaa dollaria

Bowie vuonna 1973.
Ilpo Musto / Shutterstock / AOP

(Korjaus: Bowien tuotannosta myytiin kustannusoikeudet, kun Bruce Springsteenin kauppaan kuuluivat myös tallenneoikeudet. Tältä osin juttua ja otsikkoa muutettu klo 11.20)

Taas kuuluu maailmalta musiikkimyyntiuutisia. Edesmenneen David Bowien perikunta ja Warner Chappell Music ovat päässeet sopimukseen, joka luovuttaa Bowien mittavan katalogin kustannusoikeudet Warnerille. Myyntihinta on lehtitietojen mukaan sellaiset 250 miljoonaa dollaria eli noin 220 miljoonaa euroa. Asiasta uutisoi Variety.

Myytävää riittää, sillä Bowie levytti 1960-luvulta saakka huomattavan ahkerasti. Kauppaan kuuluvat kappaleet Bowien 26 studioalbumilta, artistin kuoleman jälkeen julkaistun Toy-levyn biisit, Tin Machine -yhtyeen tuotanto 1980–90-lukujen taitteesta sekä pitkä rivi singlejä ja muita pienempiä julkaisuja. Mukava ovat tietysti suuret hitit Space Oddity, Heroes, Let’s Dance, Rebel Rebel ja niin edelleen.

Kauppa jatkaa Bob Dylanin vuonna 2020 aloittamaa trendiä, kun lauluntekijä myi tuotantonsa oikeudet Universal Musicille 300 miljoonan dollarin hintaan. Samanlaisen tempun ovat sittemmin tehneet muun muassa Paul Simon, Neil Young, ZZ Top ja David Crosby Suurimman kaupan teki Bruce Springsteen, jonka tuotannon oikeuksista maksettiin jopa 500 miljoonaa dollaria (n. 443 miljoonaa euroa). Siinä on Pomolla jo melkoinen eläkepotti kasassa.