”Ne soitti hyvin, soundit oli hyvät ja joku kosi jotain keskellä moshpittii” – Kissan Günter Kivioja listaa vuoden parhaita asioita

30.12.2022 20:24

Viikate-orkesterin Kaarle ehtikin jo asialle, mutta nyt mennään mainion Vaarallinen bändi -albumin vuonna 2021 julkaisseen Kissan maailmaan. Homman nimi on siis se, että kysyimme artisteilta ”päättyvän vuoden parhaita juttuja”, ja nyt kovimpia kokemuksia – tavalla tai toisella – listaa Kissan laulaja-kitaristi Günter Kivioja. Lisättäköön tähän vielä sen verran, että Soundin edustaja on jo päässyt hieman tunnustelemaan Kissan keväällä ilmestyvää kakkoslevyä, ja sehän vaikuttaa melkoisen kiinnostavalta teokselta!

Mutta mennään taas:

Paras levy: Sir Liselot: Terra Morfi
Sir Liselotin (Liisa Tani) kolmas julkaisu on aiemmista upeista popalbumeista poiketen tarinallinen ambient-levy. Tää oli todella liikuttava ja raikas, ja iski syvälle. Teos kertoo valtavan metsän keskellä asuvista ahkerista juhlia ja rauhaa rakastavista Morfeista, jotka rakentaa taikasavesta suuria savijättejä. Tuntu hyvältä laittaa tää luureihin meluisan keikkaviikonlopun päätteeksi. Todellista eskapismia heittäytyä Morfien todellisuuteen. Fanitan oikeestaa kaikkea mitä Liisa tekee. Hän on muuten myös tuottanut Kissan tulevan tokan albumin!
Paras single: Brower: Where Is The Magic?
Brower on newyorkilaisen Nat Browerin sooloprokkis. Tää tuli ihan sattumalta vastaan ja hämmensi sekä häikäisi. Vaikee uskoo, et tää on duunattu vuonna 2022. En oo koskaan kuullu yhtä autenttista Big Star -pastissia. Kaunis ja upee sovitus sekä sävellys. Kantsii tsekata.
Yllättävä keikkakokemus: Oltiin Kissan kanssa Provinssissa, ja sit keikan jälkeen päätettiin mennä nauttimaan lasilliset viiniä ja tsekkaa tietenkin Korn. Pistin Jyrki Nissisen duunaaman paidan, jossa lukee ”Saattaa kuulostaa kornilta, mut tänään on mun Korn-ilta”, koska oon hauska… Heh heh! Nooo, mut mitä vielä. En ois arvannu, mut keikkahan oli ihan sairaan kova. Tää pääsi todellakin yllättämään. Mieletön nostalgiapläjäys, joka vei takas lapsuuteen. Ne soitti hyvin, soundit oli hyvät ja joku kosi jotain keskellä moshpittii.
Paras TV-sarja: The Bear
Intensiivinen ja upeesti kirjoitettu keittiömaailmaan sijoittuva draamakomedia. Tosi koukuttavia henkilöhahmoja ja hienoja näyttelijäsuorituksia. Ja siis ihan helvetin stressaava sarja… Tää on ilmeisesti osuva kuvaus siitä millaista on työskennellä ravintolassa. Ja tietenki tää on samalla mehevää ruokapornoa!
Paras videopeli: Elden Ring
Soulsbornet on lähellä sydäntä. Mulla on päässä samanaikaisesti joku miljoona kanavaa päällä, ja pelaaminen maadoittaa mukavasti. Nätti maailma, jonka joka nurkan takana on jotain yllättävää ja hämmästyttävää.

Lisää luettavaa