Neil Young hylkää Facebookin – konservatiivijärjestölle osoitettu rahallinen tuki oli liikaa

22.11.2019 09:24

Facebookia on 2010-luvulla kritisoitu moneen otteeseen siitä, että se tarjoaa erinäisille poliittisille liikkeille sekä valemedioille alustan levittää valheellista informaatiota. Vaikutusvaltainen ja äveriäs yritys ei ole panostanut tarpeeksi valeuutisten levittämisen ehkäisemiseen, arvostelijat sanovat. Yksi näistä on Neil Young, joka on saanut nyt kerta kaikkiaan tarpeekseen ja siirtää toimintansa Facebookista muualle.

Consequence of Sound uutisoi Youngin julkaisseen Archives-verkkosivuillaan tiedotteen, jossa hän ilmoittaa hylkäävänsä Facebookin. Tämä on muusikolta ihan varteenotettava uhraus, sillä varttuneemman väen suosiossa oleva Facebook on nimenomaan Youngin kaltaiselle artistille tärkeä kanava pitää yhteyttä kuulijakuntaan.

Viimeinen pisara oli Facebookin rahallinen tuki konservatiiviselle Federalist Societylle, joka kannattaa Yhdysvaltain lain konservatiivista ja libertaristista tulkintaa. Järjestö auttoi esimerkiksi kiistellyn Brett Kavanaughin korkeimman oikeuden tuomariksi.

”Tämä yhdistettynä Facebookin tietoisesti yleisölle välittämään valheelliseen tietoon on saanut meidät muuttamaan menettelytapojamme”, Young kirjoittaa.

”Minusta sosiaalisen median ei pitäisi asettua minkään poliittisen liikkeen kannattajaksi. Se vain hämmentää lukijoiden kykyä hahmottaa, mikä on totuudenmukaista tiedonvälitystä.”

”Neil Young Archives ei ole enää kiinnostunut yhteistyöstä Facebookin kanssa ja lopettaa sivuston käytön.”

Kova liike, toivottavasti Young tavoittaa vielä yleisönsä muita kanavia pitkin. Neil Young & Crazy Horsen viimeisin albumi Colorado julkaistiin lokakuussa.

Lisää luettavaa