Nettiraivolle seis! Kampanja kannustaa ihmisiä laskemaan kymmeneen ennen enterin painallusta

On tämä saatana työmaa! Mikäli nettikeskusteluja on uskominen, suomalaisia ottaa päähän jatkuvasti – tai ainakaan mistään ei löydetä muuta kuin harmia, ärsytystä ja aihetta kiukkuun. Jos lehdessä kirjoitetaan, että tulee aurinkoista, manataan ensimmäisessä kommentissa, miten aurinko häikäisee ja tulee kuuma. Vastaavasti jos on takatalvi ovella, manataan, miten Suomessa on aina kylmää ja pimeää. Ja auta armias, jos puhe on maahanmuuttajista – siitähän se vasta riemu repeää.

Eilinen Brysselin lentokentällä toteutettu terroriteko ei tietenkään varsinaisesti liennyttänyt äänenpainoja. Tiisua tämä harmittaa, ja bändi julkaisikin Facebook-sivuillaan vetoomuksen, että ihmiset vetäisivät syvään henkeä ennen pahimman raivonpurkauksen postaamista.

”Haastan teidät kaikki talkoisiin. Laskekaa kymmeneen, ennen kuin päivitätte tai kommentoitte mitään sosiaaliseen mediaan! Voitte jakaa tätä videota tai hashtagia ‪#‎laske10ennenkuinpostaat‬ . Ei sillä väliä, kunhan vain mahdollisimman moni ryhtyisi miettimään omaa somemeininkiään”, yhtye kirjoittaa.

Ei ollenkaan huono ajatus, joten tartupa kiinni, mikäli itsekin olet miettinyt, että vähän leppoisampi some-ilmapiiri olisi iloinen asia. Alla vielä orkesterin alkuperäinen viesti: