Nick Caven ystävien kannattanee varata toukokuun loppuun vapaata (ainakin kaiken varalta)

Valerio Berdini / Shutterstock / AOP

Nick Cave julkaisi hiljattain yllättäen uuden Ghosteen-albumin, ja sen tiimoilta tehdään luonnollisesti myös kiertue. Muun muassa NME uutisoi Caven Euroopan-kiertueesta, joka kulkee läpi vanhan mantereen huhti–kesäkuussa.

Yksi maa on kuitenkin joukosta poissa: Suomi. Cave esiintyy yhtyeineen kyllä niin Tanskassa, Norjassa kuin Ruotsissakin, mutta eipä ole Suomeen saakka keikkoja varmistunut. Nick Cave vihaa Suomea?

No, toivo ei ole täysin menetetty, sillä kiertueella näkyy olevan muutama lupaava välipäivä. Cave esiintyy 18.5. Saksassa ja 20.5. Tanskassa – siinä välissä herra saattaisi keretä Suomeenkin asti, mikäli joku täkäläinen promoottori pääsee artistin kanssa sopimukseen. 22.5. on puolestaan välipäivä Tanskan- ja Ruotsin -keikkojen välillä, ja 24.5. sekä 26.5. on myös tyhjää. Toisaalta Cave näyttää pitävän välipäivän melkein jokaisen keikkansa jälkeen, joten herra ei ilmeisesti halua nousta liian tiiviiseen tahtiin lavalle.

Mutta mikäli Caven keikkakalenteriin saadaan vielä sovittua Suomen-keikka, nuo päivämäärät ovat varsin todennäköisiä vaihtoehtoja – ellei sitten mies saavu festivaalikeikalle. Flow’ssahan Cave & Bad Seeds nähtiin vuonna 2013, ja se oli hyvä keikka se.