Nickelbackin pitkän iän salaisuus? Bändin vihaajat, sanoo Chad Kroeger – ”Olemme kääntäneet negatiivisuuden eduksemme”

"Jos he todella haluaisivat meidän häviävän, he pitäisivät turpansa kiinni", Kroeger nauraa.
14.2.2023 16:39

Kanadalaisella Nickelback-yhtyeellä on paitsi vannoutunut fanikunta, myös vielä isompi määrä vihaajia. Yhtyettä pidetäänkin yhtenä rockin vihatuimpana bändinä, josta veistellään vitsejä tai sitten haukutaan maan rakoon muuten vaan. Bändi itse on sanonut ottavansa kritiikin vastaan huumorilla ja tuoreessa KLOS-radion Whiplash-ohjelman haastattelussa laulaja-kitaristi Chad Kroeger sanoo vuonna 1995 perustetun yhtyeen olevan nimenomaan kaikille vihaajille ja haukkujille kiitollisuuden velassa siitä, että bändi on ylipäänsä edelleen olemassa.

”Olen jo vuosia sanonut, että kaikilla arvostelijoilla, vihaajilla ja näppissankareilla ei ole mitään hajua siitä, miten paljon he ovat pitäneet meidät otsikoissa. Se on oikeasti aika huvittavaa. Ne ihmiset, jotka eivät toivo mitään niin paljon kuin meidän katoamista… Jos he todella haluaisivat meidän häviävän, he pitäisivät turpansa kiinni”, Kroeger toteaa.

”Kaikki ne muut bändit, jotka nousivat samoihin aikoihin, ovat kaikki poissa, koska kukaan ei puhunut heistä. He vain hiipuivat unohduksiin. Me olemme kääntäneet negatiivisuuden eduksemme ja tässä sitä ollaan!”

Kroegerin mukaan yhtye osaa nauraa itselleen ja jättää joskus esimerkiksi Facebook-sivujensa kommentteihin tulevia piikittelyjä ja meemejä näkyville, jos se vain on tarpeeksi huvittavaa tai nokkelaa.

”Jos se liittyy musiikkiin ja se on meistä hauskaa, annamme sen olla. Meillä bändinä on todella hyvä huumorintaju. Hauska on aina hauskaa. Pelkät törkeydet ja moukkamaisuudet ovat asia erikseen ja luonnollisesti sitäkin kamaa riittää. Mutta hauska on hauskaa”, Kroeger tuumaa.

Lisää luettavaa