Nightwishin Floor Jansen: ”Tehtyäni rockia ja metalia 20 vuotta, haluaisin kokeilla välillä jotain muutakin”

14.7.2020 22:07

Nightwish-laulaja Floor Jansenilta tiedusteltiin vastikään julkaistussa Metal Hammerin haastattelussa, onko hänellä suunnitelmia tehdä uutta Northward-albumia yhdessä Pagan’s Mind -kitaristi Jørn Viggo Lofstadin kanssa.

”Enpä usko että teen”, Jansen sanoo. ”Se projekti sävellettiin vuonna 2008. Sain sen viimeisteltyä, koska pidimme vuoden taukoa Nightwishistä, ja sain sillä välillä tarkastettua olivatko kappaleet vielä ajankohtaisia ja voisimmeko äänittää ne vai emme. Olin iloinen, että saimme tilaisuuden julkaista sen 10 vuotta myöhemmin. Tehtyäni rockia ja metalia 20 vuotta, haluaisin kokeilla välillä jotain muutakin. En tarkoita Nightwishissä lopettamista, mutta jotain sen ohessa.”

”Olin hiljattain mukana kotimaassani tv-ohjelmassa [reality-show Beste Zangers]. Se inspiroi minua kirjoittamaan, ja kaikki mitä olen tähän mennessä saanut aikaan on ollut hyvin seesteistä”, Jansen lisää. ”Tekisin mielelläni levyn, jolla vähemmän olisi oikeasti enemmän. Jotain erilaista — ei siksi että olisin tylsistynyt, mutta jos kuulut jo yhteen genresi suurimpaan bändiin, ja biisejä kirjoittaa Tuomas Holopaisen kaltainen henkilö, en oikein näe tuovani pöytään mitään uutta tekemällä jälleen yhden metal-albumin.”

Lisää luettavaa