”Nightwishin show sai Judas Priestin puitteet näyttämään koulunäytelmältä”, lehtiarvostelu ylistää – suomalaiset jyräsivät Brittien jättifestareilla

Ison-Britannian Bloodstock on festivaali-instituutio, jonka esiintyjälista tapaa olla varsin vaikuttava. Tänäkin vuonna tapahtumassa nähtiin kelpo kavalkadi heavy metalin suurimpia tähtiä: lavalle nousivat viime viikonloppuna vuoron perään niin Judas Priest, Gojira, At the Gates, Cannibal Corpse kuin Suicidal Tendencies. Sunnuntaina pääesiintyjän paikkaa piti hallussaan Suomen oma Nightwish.

Metal Hammerin toimittaja oli paikalla seuraamassa tapahtumien kulkua, ja miekkosen tekstin perusteella Nightwish teki Briteissä selvää jälkeä. Toimittajan mielestä yhtye todisti olevansa nykyään aito areenabändi, jonka ”kaikki kuusi jäsentä pystyvät tarjoamaan vahvan esityksen”.

”Yhtyeen keulakuva Floor Jansen on erittäin vahva laulaja, jonka ääni yltää korkeuksiin, jollaisista useimmat voivat vain unelmoida. Hänen äänestään välittyy intensiteetti ja ennen kaikkea intohimo”, kriitikko kehuu.

”Nightwish on kiertänyt tämän show’nsa kera koko kesän, joten siitä on kehittynyt kuin hyvin rasvattu kone, mutta jäsenten kasvoilta näkyy edelleen samanlainen innostus kuin he olisivat ensi kertaa lavalla.”

”Vaikka musiikki ja esiintyminen olivat täynnä energiaa, Nightwishin lavaproduktio nousi keikan varsinaiseksi tähdeksi. Koko viikonlopun oli kuulunut huhuja siitä, millaisen spektaakkelin Nightwish toisi, ja se saa Judas Priestin puitteet näyttämään koulunäytälmältä. Valtava screeni lavan taustalla sekä pienemmät kuvaruudut siellä täällä tulittivat jatkuvasti visuaalisia luonto- ja eläinaiheisia kuvaelmia.”

Lue koko raportti täältä. Hyvältä kuulostaa tämä kertoma, torille!