Nine Inch Nails -pääjehu Trent Reznorista sosiaalinen media on luonut myrkyllisen ympäristön artisteille – ”Liian moni haluaa miellyttää massoja”

Trent Reznor

Nine Inch Nails -yhtyeen primus motor Trent Reznor pohti tuoreessa Yahoo Musicin haastattelussa, miten on muuttunut artistina vuosien aikana ja millaisia haasteita artistit nykyään kohtaavat takavuosiin verrattuna. Ja vaikka konemusiikkivelho ei varmasti änkyröi kehittyvää teknologiaa vastaan, on sosiaalinen media silti hänen mukaan tehnyt paljon hallaa musiikkibisnekselle.

– Internet on antanut äänen kaikille ja ihan jokainen luulee, että heidän sanomisellaan on jotain merkitystä. Mielestäni se on luonut myrkyllisen ympäristön, jossa liian moni artisti haluaa miellyttää isoja massoja, tai ainakin ”makutuomareita” jotka sitten ohjaavat lampaita. Se on ikävä kierre, Reznor sanoo.

– En näe nykytilanteen mahdollistavan uusien Princen kaltaisten artistien nousua. Näen paljon laskelmoitua, kaavoja noudattavaa musiikkia, jonka tarkoitus on ainoastaan miellyttää. Se luo ympäristön, jossa muiden mielipiteille annetaan liikaa painoarvoa. Ja ihmiset, jotka eivät ole koskaan tehneet itse mitään, luulevat, että heillä on oikeus jauhaa paskaa asioista, joista heillä ei todellakaan pitäisi olla. Ai sinulla on Facebook-tili? Ketään ei kiinnosta vittuakaan. Et ole saavuttanut vielä mitään.

Nine Inch Nails julkaisi joulun alla Not The Actual Events -ep:n. Viimeisin NIN-pitkäsoitto on puolestaan vuodelta 2013. Reznor sanoo yhtyeen työskentelevän uuden materiaalin parissa, mutta ei usko uutta julkaisua olevan tuloillaan vielä kuluvan vuoden aikana.