Nirvana elää: Foo Fightersin Dave Grohl, Pat Smear ja Krist Novoselic jammailevat edelleen yhdessä – ”Me itse asiassa nauhoitimme jotain”

12.2.2021 20:23

Foo Fightersin Pat Smear ja Dave Grohl lyöttäytyvät edelleen aika-ajoin jammailemaan yhdessä entisen Nirvana-basisti Krist Novoselicin kanssa. Asia paljastuu Howard Sternin hiljattaisesta haastattelusta.

Stern kysyi vuonna 1993 Nirvanaan liittyneeltä Smearilta, ikävöikö tämä koskaan yhtyeessä soittamista.

”Aina silloin tällöin minä, Krist ja Dave kokoonnumme yhteen ja soitamme kuin olisimme Nirvana”, mies vastaa. ”Minun ei siis tarvitse ikävöidä sitä — me teemme niin. Jos olemme samassa kaupungissa tai muuta, niin lyöttäydymme usein yhteen jammailemaan.”

Viimeksi kolmikko on jammailut Nirvana-musiikin äärellä samassa paikassa, jossa Foo Fighters äänitti vastikään julkaistun Medicine at Midnight -albuminsa.

”Me itse asiassa nauhoitimme jotain”, Grohl lisää, mutta tarina ei kerro, mitä tarkoitusta varten kolmikko musisointiaan oikein tallensi.

Kaikesta huolimatta Grohl ja Smear kokevat, että Nirvana-muistoissa on usein liian tuskaista velloa. Vaikka yhtyeen levyt eivät herrojen levylautasilla juuri soikaan, Grohl kuitenkin kertoo, että käytyään hiljattain tyttärensä kanssa ajelulla, tämä osasi radiosta soineen Come As You Aren sanat viimeistä piirtoa myöten täydellisesti.

”En koskaan soittanut sitä levyä”, Grohl hämmästelee. ”Emme puhu Nirvanasta, mutta niin vain hän laulaa kaikki biisin sanat. Se tuntuu hyvältä.”

Foo Fighters esitti Sternin show’ssa kolmen kappaleen setin, johon lukeutui Mountainin Mississippi Queen -klassikon. Voit katsoa sen esityksen tuosta alta.

Lisää luettavaa