Nirvana-oikeustaistossa päästiin sovitteluratkaisuun – hymynaamalogosta käännettiin peistä vuosikausia

11.7.2024 10:00

Oikeustaisto Nirvanan ikonisen hymynaamalogon ympärillä on vaimentunut, uutisoi Billboard. Asiassa on nyt raportoidusti päästy sopuratkaisuun.

Muotisuunnittelija Marc Jacobs ja entinen Geffen Recordsin graafikko käänsivät asian tiimoilta peistä oikeudessa vuosien ajan. Kolmantena osapuolena oli itse yhtye, jonka asianajajien mukaan logo oli Kurt Cobainin luomus.

Los Angelesin liittovaltion tuomioistuimeen jätetyissä asiakirjoissa kaikkien kolmen osapuolen asianajajat ilmoittavat hyväksyneensä sovittelijan ehdotuksen. Sopimuksen tarkempaa sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Logo esiteltiin alunperin vuoden 1991 Nevermind-albumin promootiotoimien yhteydessä. Yhtye haastoi Jacobsin oikeuteen vuonna 2018, syyttäen tätä tekijänoikeusrikkomuksesta muotisuuruuden käytettyä t-paidoissa ja muissa oheistuotteissa logon kanssa liian samankaltaiseksi katsomaansa hymynaamaa. Pian tämän jälkeen Geffenille työskennellyt Robert Fisher liittyi mukaan juttuun väittäen suunnitelleensa logon ja jääneensä ilman korvauksia sen käytöstä kolmen vuosikymmenen ajan.

Lisää luettavaa