No nyt: Korpiklaani- ja Waltari-kapteenit yhteistyössä – Tarkista nyt tuore kappale!

Jonne Järvelän kipparoima Korpiklaani kiertää parhaillaan Pohjois-Amerikassa, mutta artistin Jonne-sooloprojekti on puolestaan aktivoitunut julkaisurintamalla.

Tuosta alapuolelta löytyy tarkistettavaksi uunituore Kaiho-biisi, mutta katsotaanpa  ensin, mitä Järvelä haluaa kertoa kappaleesta.

– Olen tässä viime aikoina miettinyt, että julkaisenko soolobändilläni enää lainkaan pitkäsoittoja, ainkaan perinteisessä mielessä. Jotenkin tuntuu rennommalta laittaa pihalle yksittäisiä, kulloinkin ”hollilla pyörineiden” muusikoiden toteuttamia kappaleita – ja nimenomaan silloin kun siltä tuntuu, sanoo Järvelä.

Kaiho-kappaleessa ovat mukana muun muassa Waltarin Kari ”Kärtsy” Hatakka ja Turisaksen Jesper Anastasiadis sekä Kasper Mårtenson.

– Kärtsy oli kerran paistelemassa makkaraa meidän pihassa ja minulla oli tämän biisin tekeminen kesken. Kärtsyllä oli yksi käsi vapaana, joten siihenhän mahtui mikrofoni, ja lauluhommat olivat kohta purkissa, kertoo Järvelä.

– Kun sitten kysyin Jesperin basistiksi, niin saman tien tuli mieleen, että Kasper täytyy saada myös mukaan. Miksi? No, soittotaitojen lisäksi tietysti siksi, että ”Joonatan” on jo mukana… Pitää myös huomauttaa omasta puolestani, että Tuomas Keskimäen teksti liitää tyylikkäästi ja kaiken kruunaa Yovan Nagwetchin ”natiivi-henkinen Amerikan-laulanta” sekä hänen käsin veistämänsä huilu, joka soundaa mukavan epävireiseltä!