Norjalaisen hard rock -suuruuden ex-laulaja tiedottaa karmeista uutisista – vuoden vaivannut syöpä löydettiin ”liian myöhään”

Wikimedia Commons

1980-luvulla mainetta niittäneen norjalaisen TNT:n laulajana vuosina 2006–2013 vaikuttanut Tony Mills tiedottaa Facebookissa karmeista uutisista.

”Syöpä [astrologiassa Rapu]. Ei ainoastaan horoskooppini vaan myös kohtaloni”, mies kirjoittaa tuoreessa päivityksessään. ”Hiljattain diagnosoitu, mutta aivan liian myöhään. Olen kärsinyt viime vuoden lopusta saakka, pian juuri ennen jouluaattoa tapahtuneen autokolarin jälkeen, joka pysäytti ruoansulatusjärjestelmäni ja jätti jälkeensä sisäisen kivun, jota oli vaikea paikallistaa tai täysin ymmärtää. Sairaaloissa ei löydetty testeissä mitään, joten kävin Oslossa yksityisklinikalla, jossa lääkäri päätti minun olleen liian huonona tähystyksiin, ja laittoi minut kuvauksiin seuraavana päivänä.”

”Kasvain on liian vanha ja suuri poistettavaksi”, mies jatkaa. ”Se oli kasvanut sisälläni vuoden verran ja aiheutti kaikki ongelmani. Vaikuttaisi siltä, että kolari kiihdytti sen kasvua/aiheuttamia oireita, enkä ilman sitä saattaisi vieläkään tietää kasvaimesta mitään.”

Mills kertoo olevansa kiitollinen kaikille, jotka ovat osallistuneet hänen myöhemmin ilmestyvän sooloalbuminsa Beyond the Lawin tekoon, ja toteaa sen jäävän samalla hänen viimeisekseen. Rundaamisen mies oli ehtinyt lopettaa jo kolmisen vuotta aiemmin sen käytyä liian väsyttäväksi. ”Oli aika vetäytyä julkisesta valokeilasta”, mies selventää. ”Olen ollut live-esiintyjä muodossa tai toisessa aina vuodesta 1978 lähtien.” Samalla Mills kertoo halunneensa antaa tilaa nuoremmille kollegoilleen, joilla virtaa edelleen hommaan tarvittavaa energiaa suonissaan.

”Olen kirjoittanut ja äänittänyt kolme vuotta, lähinnä muille artisteille, nauttien siitä suuresti, ja minkä verran minulla onkaan aikaa jäljellä (siitä epäilemättä esitetään minulle epämääräisiä arvioita piakkoin), aion jatkaa samoja puuhia sekä työskennellä tilallamme vaimoni kanssa rakastamiemme eläinten parissa”, Mills valottaa lähitulevaisuuden suunnitelmiaan.

Lopuksi mies kiittää kaikkia vuosien varrella saamastaan tuesta laulaja-lauluntekijänä.

”Tapasin ja työskentelin monien esikuvieni kanssa ja elin helposti vaikuttuneen teinin unelmaa, vastoin kaikkia todennäköisyyksiä sekä vanhempien ja opettajien ohjeita, jotka osoittautuivat kaikki vääriksi.”

Voit lukea miehen sydäntäsärkevän päivityksen kokonaisuudessaan alta.