Nousevat artistit pääsevät näyttämään taitonsa – Helsingin Musiikkitalossa starttaa indiemusiikille omistettu klubi

Uusi ääni -klubia pidetään joka kuun viimeisenä perjantaina klo 19 alkaen.
30.3.2023 07:00

Nousevien kotimaisten indieartistien uralle tarjotaan ponnahduslautaa, kun Helsingin Musiikkitalon ravintolassa aletaan pitämään ensi perjantaista 31.3. lähtien Uusi ääni -klubia. Musiikkitoimittaja Lotta Savolaisen ideasta alkunsa saaneella klubilla esitellään yhden illan aikana useampia artisteja lyhyiden esiintymisten sekä tekijyyttä avaavien haastattelujen myötä. Genrellisesti tarjolla voi olla kaikkea rockista kansanmusiikkiin. Tarkoituksena on saattaa uusia korvapareja indiemusiikin pariin.

”Jotta kotimainen musiikkikulttuuri voi kehittyä ja hengittää moniäänisesti, on ensisijaisen tärkeää ja mahtavaa, että maamme keskeinen toimija Musiikkitalo on ottanut koppia uusien indieartistien esilletuomisesta. Koska uuden musiikin omaksuminen saattaa olla ensiajatuksella yleisölle haastavaa, pidetään esiintymiset muutaman kappaleen pituisina. Jos joku artisti todella kolisee, on kynnys hänen pidemmälle keikalle tämän jälkeen matalampi”, Savolainen kertoo tiedotteessa.

Uusi ääni -klubi toteutetaan yhteistyössä Radio Helsingin samannimisen ohjelman kanssa, jonka juontajana Savolainen toimii.

”Ensisijainen tehtäväni on välittää kuulijoille niin klubilla kuin radiossa näkymiä tästä äärettömän hienosta lahjakkuudesta, joka kotimaisen musiikin tekijöitä yhdistää. Kun kuratoin musiikkia, tehtäväni ei ole miettiä vain omia mieltymyksiäni. Tehtäväni on antaa tilaa ja kannustaa eteenpäin.”

Soundi-lehteen Löytöretkellä-palstaa toimittava Lotta Savolainen on toiminut musiikin parissa myös artistina, tiedottajana ja agenttina. ”Ammatillinen elämäntehtäväni on lähes parinkymmenen vuoden ajan ollut tilan raivaaminen myös valtavirran ulkopuolella oleville”, Savolainen sanoo.

Uusi ääni -klubi järjestetään Musiikkitalon ravintolassa joka kuukauden viimeisenä perjantaina klo 19 alkaen. Ensimmäisen klubin esiintyjiä ovat Roivainen, Markus Perttula, Sam Shaky, Annika Pudas, Ilmi Lupiini Martti ja Jutta Annala. Tapahtuman kesto on noin 2,5 tuntia, ja lippuja voi ostaa 10–14 euron hintaan Ticketmasterista tai ovelta.

Lisää luettavaa