Nyt puhuvat yllättäen lopettanut Anti-Flag ja rajuihin syytöksiin yhdistetty laulaja Justin Sane: ”Ainoa vaihtoehto oli hajota”

"Minusta kerrotut lausunnot ovat vastakohta sille, mihin uskon, ja mihin olen oppinut läpi elämäni."
26.7.2023 20:22

Pitkän linjan punkyhtye Anti-Flag ilmoitti hajoamisestaan viime viikolla. Bändin nettisivujen katoaminen ja vähäsanainen tiedote herättivät kummastusta, ja nettikeskusteluissa epäiltiin, että Anti-Flagin laulaja-kitaristi Justin Sane liittyy Kristina Sarhadi -nimisen naisen lausuntoon, jossa hän kertoo ”tunnetun poliittisen punkyhtyeen laulajan” raiskanneen hänet.

Epäilykset näyttävät osuneen oikeaan, sillä nyt sekä Sane että Anti-Flagin muut jäsenet Pat Thetic, Christ Barker ja Chris Head ovat julkaisseet omat lausuntonsa aiheesta. Sane kiistää kaikki syytökset ja kirjoittaa, että mitä bändin hajoamiseen tulee, ”näiden olosuhteiden vallitessa” jatkaminen olisi ollut mahdotonta.

”En ole koskaan ollut osallisena seksisuhteessa, joka ei olisi tapahtunut yhteisymmärryksessä, eikä yksikään nainen ole koskaan kertonut minulle kanssakäymisen jälkeen, että olisin millään tavalla toiminut ilman hänen suostumustaan tai loukannut häntä. Seksuaalinen väkivalta on todellista ja sillä on tuhoisa vaikutus uhreihin. Olen omistanut koko aikuisikäni puolustaakseni näitä uhreja, sorrosta ja eriarvoisuudesta kärsiviä, halveksuttuja ja hyväksikäytettyjä. Olen aina ollut ja tulen aina olemaan se henkilö. Minusta kerrotut lausunnot ovat vastakohta sille, mihin uskon, ja mihin olen oppinut läpi elämäni”, Sane kertoo.

Anti-Flagin muut jäsenet ovat yhtä mieltä siitä, että bändin hautaaminen oli ainoa ratkaisu tähän hetkeen.

”Yksi Anti-Flagin perusperiaatteista on kuunnella ja uskoa kaikkia seksuaalisesta väkivallasta ja hyväksikäytöstä selviytyneitä. Viimeaikaiset syytökset Justinista ovat täysin ristiriidassa tämän periaatteen kanssa”, yhtye kirjoittaa.

”Olemme olleet järkyttyneitä, hämmentyneitä, surullisia ja täysin särkyneitä siitä hetkestä, kun kuulimme nämä syytökset. Vaikka uskomme, että kyse on äärimmäisen vakavasta tapauksesta, viimeisen 30 vuoden aikana emme ole koskaan nähneet Justinin käyttäytyvän väkivaltaisesti tai aggressiivisesti naisia kohtaan. Tämä kokemus on ravistellut meitä sydänjuuriamme myöten. Anti-Flagiin kuuluminen oli meille etuoikeus, ja kun etsimme polkuamme eteenpäin, toivotamme paranemista kaikille selviytyjille.”

Voit lukea tiedotteet kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa