Olavi Uusivirta julkaisee seitsemännen albuminsa helmikuussa

Luvassa "matka eriväristen huoneiden halki".

Hän on myös vuoden 2016 ensimmäisen Soundin kansikuvapoika.

Olavi Uusivirta, tuttavallisemmin Olavi, julkaisee Olavi-nimisen pitkäsoiton ystävänpäivän kynnyksellä 12. helmikuuta. Kyseessä on laulaja-lauluntekijän järjestyksessään seitsemäs studioalbumi. Levyn ensimmäinen single Tanssit vaikka et osaa julkaistaan huomenna perjantaina 15.1. Artisti kertoo biisistä:

Tanssit vaikka et osaa -kappale syntyi itsekkäistä syistä. Rakastan tanssimista, mutta tanssin äärimmäisen harvoin. Vihaan siis tanssiin ryhtymisen ajatusta, kuten suurin osa suomalaisista. Kuitenkin, kun Billie Jean lähtee soimaan, hyökkäävät appiukko ja arkkipiispakin tanssilattialle, kun eivät muuta voi. Tätä efektiä lähdimme hakemaan.

Itse kokopitkää Uusivirta avaa näin:

Halusin tehdä valoisan levyn, kun maailma ympärillä tuntui maalaavan lähinnä mustalla. Poppihammasta kolotti, tanssijalka vipatti ja suomirockin haamut kuiskuttelivat olkapäillä. Halusin, että kappaleet siirtävät energiaa kuulijalle. Halusin, että albumin alusta loppuun kuunteleva kulkisi matkan eriväristen huoneiden halki. Jokaisessa huoneessa olisi omanlaisensa tunnelma ja viritys. Olavi onkin ennen kaikkea kymmenen kuvan elokuva, kesto 40 minuuttia ja rapiat. Alussa on Toton Africa, keskellä maailmanlopun bileet ja lopussa odottamaton käänne. Taiteellisena tuottajana mestaroi edellisen Ikuiset lapset -albumin tapaan yhtyeemme kitaristi Timo Kämäräinen.

Albumin ytimekäs nimi puolestaan juontuu, kuten olettaa saattaa, Olavin omasta henkilöhistoriasta.

Minulla on vain yksi etunimi. Tai oikeastaan se on toinen nimi, vanhempani eivät lopulta kelpuuttaneet mitään sen eteen. Isäni on Matti Olavi, isänisäni oli Tauno Olavi ja äidinisäni Erkki Olavi. Nimeni oli siis Olavi jo ennen kuin se mytty kohdussa oli kehittynyt sikiöasteelle. Vielä viikkoa ennen syntymääni vanhempani uhosivat, että jos syntymän hetkellä ukostaa, tulee pojasta Ukko Olavi. Ei tullut. Ei vaikka salamoi. Tuli pelkkä Olavi. Se riittäköön, ja riittäähän se, levynkin nimeksi nimittäin.

Olavi Uusivirta yhtyeineen aloittaa helmikuussa koko maan kattavan kiertueen uuden pitkäsoiton tiimoilta. Uusivirran ja T. Kämäräisen lisäksi Olli Krogeruksesta (rummut) ja Jaakko Kämäräisestä (basso) koostuvan kokoonpanon kevät näyttää hyvin pitkälti tältä:

4.2. M/S Baltic Queen, Helsinki
5.2. Möysän Musaklubi, Lahti
6.2. Klubi, Turku
12.2. Varastoklubi, Rauma
13.2. Tavastia, Helsinki
19.2. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
20.2. Lutakko, Jyväskylä
26.2. Pakkahuone, Tampere
27.2. Blackpool, Järvenpää

4.3. Mefisto, Savonlinna
5.3. Old Cock, Lappeenranta
11.3. Kerubi, Joensuu
12.3. Henry’s Pub, Kuopio
18.3. Bar Kino, Pori
19.3. Suisto-klubi, Hämeenlinna
24.3. 45 Special, Oulu
25.3. Ravintola Zone, Ruka (Kuusamo)
26.3. PaPaNa Bar, Inari
30.3. M/S Viking Grace, Turku

1.4. Amarillo, Kotka
2.4. Virgin Oil, Helsinki
8.4. Piazza, Tahko (Nilsiä)
9.4. Valmu-klubi, Hotelli Waltikka, Valkeakoski
15.4. Sellosali, Espoo
16.4. Pihkuri, Viitasaari
22.4. House of Rock, Kouvola
23.4. TBA
29.4. Wilhelm Club & Bar, Mikkeli
30.4. TBA

Uutisemme tänne asti urhoollisesti selanneiden ja pääkuvan tekstiä noteeraamattomien iloksi paljastettakoon, että Olavi Uusivirta on myös 29.1. ilmestyvän vuoden 2016 ensimmäisen lehtemme kansikuvapoika!