”Olen melko varma, ettei kukaan ole antanut oikeuksia musiikkiin…” – Hiljattain julkistettu David Bowie -elokuva tuli perheelle yllätyksenä

Bowien poika Duncan Jones sanoo, ettei Stardust-elokuvalla ole perikunnan siunausta.

Viime viikolla tuli julkisuuteen tieto, että David Bowien ensimmäisestä Amerikan-reissusta vuonna 1971 on tekeillä elämäkerrallinen elokuva Stardust, jossa Bowien saappaisiin hyppää Johnny Flynn, Gabriel Range ohjaa ja Christopher Bell toimii käsikirjoittajana.

Koko projekti on kuitenkin joutunut jo nyt kiusalliseen ja kyseenalaiseen tilanteeseen, sillä Bowien poika, itsekin elokuvaohjaajana toimiva Duncan Jones kertoo Twitterissä, ettei elokuvalla ole edesmenneen muusikon perheen siunausta eikä siinä ainakaan tulla kuulemaan Bowien musiikkia.

”Olen melko varma, ettei kukaan ole antanut oikeuksia musiikkiin millekään elämäkertaelokuvalle. Tietäisin, jos olisi”, Jones toteaa.

Jones kuitenkin lisää, ettei tämä estä elokuvaa toteutumasta eikä hän tiedä koko projektista sen enempää.

”Sanon vain, että tällä hetkellä leffassa ei tule olemaan isäni musiikkia, enkä usko, että tilanne siitä muuksi muuttuu. Jo siis haluat nähdä elämäkertaelokuvan ilman hänen musiikkiaan tai perheen siunausta, se on ihan katsojasta kiinni.”

Että näin. Jännittävää nähdä, mitä tästä leffaprojektista sitten oikein tulee. Jäämme seuraamaan tilannetta.