Nyt riittää alieneilla ihmettelemistä: avaruudessa hurjastelee urheiluauto, jonka stereot soittavat repeatilla David Bowieta

Eilen oli suuri päivä avaruusteknologian kehittymisen kannalta, kun superrikkaan Elon Muskin SpaceX-yhtiön Falcon Heavy -raketti kohosi onnistuneesti avaruuteen. Projekti on monessakin mielessä merkittävä harppaus eteenpäin: kantoraketin kolme osaa kykenee palaamaan maan pinnalle sen sijaan, että ne jäisivät ajelehtimaan avaruuteen, ja kapineen rakettimoottorit ovat uusinta uutta. Musiikkiyleisöä kuitenkin ilahduttaa erityisesti raketin lasti.

Musk ei nimittäin rahdannut avaruuteen ihan mitä vain tavaraa, vaan avaruuden autiuteen päästettiin ajelehtimaan Tesla Roadster -urheiluauto, jota ”kuljettaa” avaruuspukuun puettu nukke. Auton stereoissa soi repeatilla David Bowien Space Oddity, kuinkas muuten, ja hansikaslokerosta löytyy Linnunradan käsikirja liftareille. Tällaista toimintaa olisi Bowie varmasti arvostanut.

Vitsin terää toki syö hieman se, että auton stereot lakkaavat toimimasta avaruuden kylmyydessä – puhumattakaan siitä, etteivät ääniaallot kulje avaruuden tyhjiössä. Mutta ajatushan se on tärkein!

Katso SpaceX-yhtiön havainneanimaatio raketin laukaisusta alta. Siinä on kappaleena oletettavasti draamallisista syistä Life on Mars?, mikä olisi ollut toimiva ratkaisu sekin autostereoihin. Mitä mahtaa joku ulkoavaruuden örkki tästä tuumia, jos sattuu autoon joskus törmäämään?

EDIT: Niin, ja onhan siellä autossa livestreamikin pyörimässä!