”Olen nähnyt monia huumeissa, eikä siinä ole mitään hohdokasta” – Amorphiksen Tomi Joutsen brittilehden haastattelussa

Brittilehti Metal Hammer on haastatellut Amorphis-solisti Tomi Joutsenta. Miehelle esitettiin jutustelutuokion aikana varsin kattava joukko kysymyksiä aina uran aikana saaduista neuvoista siihen, milloin mies on viimeksi itkenyt.

Mieheltä muun muassa tiedusteltiin bändissä olemisen huonointa puolta.

”Sairastuminen kiertueella”, Joutsen toteaa. ”Laulajana sitä suhtautuu terveyteensä vainoharhaisesti  Mutta mitä ikinä teetkin, sairastut joka tapauksessa. Et voi sille oikein mitään. Se on vitun turhauttavaa, erityisesti jos olet Valloissa ja aurinko paistaa, mutta teet kuolemaa kiertuebussissa.”

Entä milloin viimeksi Joutsen on tuntenut itsensä rocktähdeksi.

”Kun saavuimme ensimmäisen kerran Yhdysvaltoihin”, mies kertoo. ”Hummer-limusiini poimi meidät kyytiin lentokentältä. Ajattelin, että ’Vau, siis tältä bändissä oleminen tuntuu!’ Se ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Ensimmäinen keikkapaikka oli joku paskaluukku esikaupunkialueella. Heillä ei ollut siellä edes pa-järjestelmää. Menetin ääneni heti ensimmäisen keikan jälkeen. Se oli karmea kokemus.”

Joutsenelta kysytään myös tämän huonointa huumekokemusta.

”Minulla ei ole niistä henkilökohtaista kokemusta”, mies vastaa. ”Olen nähnyt monia huumeissa, eikä siinä ole mitään hohdokasta. Minulla on jo omat ongelmani, joten en tarvitse enempää ylimääräisyyksiä sotkemaan elämääni.”

Paljastaapa Joutsen haastattelussa myös Amorphiksen suurimman Spinal Tap -hetkenkin.

”Käytämme korvamonitoreja kun soitamme livenä, ja ne ovat melko kovalla. Olemme pari kertaa aloittaneet keikan ilman, että vahvistimet ovat päällä. Soitamme raskasta musiikkia lavalla, ja kuulemme sen kyllä korvissamme, mutta yleisö ei kuule mitään. Tuhannen ihmisen edessä se tuntuu vitun typerältä! Hah!”