”Olen suunniltani, suruissani ja järkyttynyt” – Pantera-basisti kynäili tunteikkaan muistokirjoituksen Vinnie Paulille

5.7.2018 20:20

Entinen Pantera-basisti Rex Brown muisteli Rolling Stone -lehdessä hiljattain edesmennyttä yhtyetoveriaan Vinnie Paulia.

Brown kuvailee pitkässä kirjoituksessaan ”olleensa miltei sanattomuuteen saakka suunniltaan, suruissaan ja järkyttynyt” Vinnien kuolemasta. ”Vinnie Paul otti vaikutteita monilta hienoilta metal-rumpaleilta, mutta kun hän asettui patteriston taakse, kaikki heistä joutuivat katselemaan mitä Vinnie Paul, tuo kiviseinä, oikein teki. Hän muutti koko pelikentän. Hän oli sukupolvensa, joka on edelleen voimissaan, alkuperäisin tekijämies. Kaikki halusivat soittaa kuin hän. Kaikki aina luulevat, että ne olivat sämplättyjä raitoja, mutta eivät ne olleet. Piste.”

Brown ylisti myös Paulin ääniteknikon kykyjä. ”Hän tunsi kaikki pöydät läpikotaisin. Hän oppi niin nuorena isältään, joka oli kokenut teknikko. Hän pystyi istumaan minkä tahansa pöydän taakse ja tehdä mitä tahansa. Hänellä vain oli se taito hyppysissään.”

Mies ilmaisi kiitollisuutensa saatuaan ”olla Abbottin veljesten ympäröimä ja näytellä jonkinlaista osaa heidän jättämässään perinnössä.” ”Jaoin yli puolet elämästäni studiossa ja tien päällä heidän kanssaan. Olen todella kiitollinen, että Vinnie löysi iloa, onnea ja kodin ainutlaatuiselle groovelleen uudesta perheestään Hellyeahissa vuoden 2004 käsittämättömän tragedian jälkeen.”

”Paras tapa muistaa Vinnietä on juhlistaa hänen elämäänsä. Hän lähestyi rumpujen soittoa ja ystävyyssuhteita omalla täydellisellä tavallaan. Meidän tulee muistaa ne kaikki mahtavat ajat, jotka saimme jakaa hänen kanssaan”, Brown päättää.

Lisää luettavaa