Oletko pannut merkille? – Ääniteknikko paljastaa, että Slashilla on soittaessaan tapa, joka saattaa etoa herkimpiä

Saara Planting

Lukuisilla kitaristeilla on tapana ilmeillä spontaanisti soittaessaan. Kyseessä on refleksinomainen reaktio, jolle ei vain oikein voi mitään, varsinkaan silloin kun musiikki vie kunnolla mennessään.

Guns N’ Roses -kepittäjä Slashilla eläytyminen ei jää kuitenkaan pelkkään naaman vääntelyyn, sillä ääniteknikko Micajah Ryanin mukaan silinteripäinen kitarasankari kuolaa soittaessaan varsin reippaanlaisesti.

Asia tuli ilmi Ryanin muistellessa Appetite for Destructionin äänityksiä Full in Bloom -podcastin haastattelussa.

”Hänellä oli todella hauska tapa”, Ryan kertoo. ”En tiedä oletko koskaan huomannut, mutta sen näkee videoilta. Hän keskittyy sooloihin niin tiukasti, että hänen alahuulensa alkaa törröttää ja hänen alahuulelleen kerääntynyt sylki alkaa roikkua pitkinä vanoina maahan asti.”

”Sitä tapahtui studiossa lukemattomia kertoja”, mies jatkaa. ”Hän on soittaessaan niin keskittynyt, ettei hän huomaa kuolaavansa, tai sitten hän ei piittaa siitä. En koskaan saanut selvää kummasta oikein oli kyse.”

Haastattelun aikana Ryan myös ylistää kitaristin työmoraalia.

”Kun sanotaan, että Slash on menossa studioon ’soittamaan musiikkiaan’, hän ei vain soita, vaan paiskii töitä”, mies sanoo. ”Hän tekee hartiavoimin hommia ja minusta on harhaanjohtavaa kun sanotaan, että ’He ovat menossa soittamaan juttujaan.’ Se on paljon rankempaa kuin soittaminen, siinä ei ole kyse mistään hassuttelusta.”