Oliko George Michael korvaamassa Freddie Mercuryn Queenin laulajana 1990-luvulla? Roger Taylor kommentoi huhua

Andre Csillag / Shutterstock / AOP

Freddie Mercuryn muistokonsertti Wembley-areenalla vuonna 1992 oli katkeransuloinen jättimenestys – voimannäyte, jonka aikana lavalla nähtiin vuoron perään sellaiset musiikkimaailman jättiläiset kuin Elton John, Robert Plant, Roger Daltrey, Tony Iommi, Guns N’ Roses, Metallica, David Bowie ja George Michael. Koskaan myöhemmin ei saman kaliiperin kokoontumista ole nähty, mahdetaanko koskaan nähdäkään.

Konsertissa kuultiin useita huomionarvoisia ohjelmanumeroita, mutta monet mieltävät George Michaelin Somebody to Love -tulkinnan yhdeksi show’n kohokohdista. Esitys aiheuttikin spekulaatioita siitä, voisiko Michael nousta jopa Queenin vakituiseksi laulajaksi. Näin ei koskaan tapahtunut, mutta Classic Rock kysyi rumpali Roger Taylorilta näin kolme vuosikymmentä myöhemmin, harkittiinko moista kuviota koskaan tosissaan. Vastaus on kielteinen.

”Muistan kuulleeni sellaisia huhuja, mutta ei se olisi sopinut meille. George ei ollut tottunut livebändin kanssa työskentelyyn”, Taylor sanoo.

Samassa haastattelussa rumpali kertoo Axl Rosen pitäneen kaikkia jännityksessä sen suhteen, toteutuisiko hänen ja Elton Johnin yhteiseksi suunniteltu Bohemian Rhapsody -duetto. Rosea kun ei ohjelmanumeron harjoituksissa näkynyt.

”Muistan, miten olimme päättäväisiä sen suhteen, että halusimme Eltonin laulamaan Axlin kanssa”, Taylor sanoo. ”Meidän piti edetä siinä täysin vaistojemme varassa.”

Tässä vielä tuo mainio George Michaelin ja Queenin esitys ihailtavaksi: