”Olin varma, että he aikovat tappaa minut” – Garbagen Shirley Manson on nähnyt keikoilla yhtä sun toista outoa

19.2.2024 12:06

Garbage-yhtyeen laulaja Shirley Manson keskeytti viime jouluna yhtyeen keikan kahden yleisössä riidelleen naiskatsojan vuoksi. Suorasanainen Manson ei ollut yhtyeen lyhyttä soittoaikaa syöneestä keskeytyksestä laisinkaan mielissään vaan antoi nahistelijoiden kuulla kunniansa. Tapaus kuitenkin osoittaa, miten tarkkaavainen Manson kaikesta rokkikeikan melskeestä ja adrenaliinista huolimatta on. Manson muistelikin Classic Rockille nähneensä vuosien varrella bändinsä keikalla vaikka mitä toinen toistaan oudompia – ja joskus pelottaviakin – asioita.

”Yhteen aikaan ihmiset tulivat keikoille eläimiksi pukeutuneina. Se on kai joku seksuaalinen juttu, jonka nimeä en nyt muista, mutta sitä tapahtui jonkun aikaa. Se oli mielestäni hieman huolestuttavaa”, Manson muistelee.

”Kerran keikalla oli kaksi poikaa ja olin varma, että he aikovat tappaa minut, koska heillä oli huivit naaman edessä ja he vain seisoivat täysin liikahtamatta ja tuijottivat minua. Minun oli pakko keskeyttää setti ja puhua heille, koska en kenää estänyt sitä jännitystä. Sanoin heille: ’Okei, jätkät, näytätte todella pelottavilta huivit naamallanne, aiotteko tappaa minut?’ Eivät he aikoneet ja kävi ilmi, että he olivat streittareita. Siihen asti en edes tiennyt, mikä streittari on.”

Mansonin mukaan kaikkein hulluin tapaus oli kuitenkin mies, joka nukkui bändin keikalla.

”Olimme kiertueella Amerikassa ja esiinnyimme ulkona Chicagossa. Näin aurinkotuolissa miehen, joka nukkui läpi keikan, kunnes kiinnitin häneen huomiota ja muu yleisö alkoi nauraa hänelle. Hän heräsi hetkeksi, istui ylös, katseli hämmentyneenä ympärilleen ja jatkoi unia”, Manson kertoo.

”Olen tehnyt tätä jo niin kauan ja nähnyt kaikkea mahdollista, etten enää mene keikallemme ja odota, että joka ikinen ihminen on täysillä mukana. Olen nähnyt kaikki mahdolliset reaktiot, joten en ota tuollaista enää henkilökohtaisesti. Se oli minusta vain huvittavaa.”

Lisää luettavaa