”Jos minulla olisi penis, minua kohdeltaisiin eri tavalla” – Garbagen Shirley Mansonista musiikkiala on yhä toksinen miesten kerho

Mansonista on myös erityisen kuvottavaa, miten nuoria naisia käytetään alalla yhä hyväksi.
15.6.2021 20:36

Garbage-yhtyeen laulaja Shirley Manson on tunnettu erittäin suorapuheisena ja kantaaottavana henkilönä, joka on monesti puhunut siitä, miten naisia kohdellaan musiikkialalla väheksyvästi. Vaikka asiassa on tapahtunut muutosta parempaan vuosien varrella, edelleen on pitkä matka edessä, tuumaa Manson tuoreessa The Telegraphin haastattelussa.

”Jos minulla olisi penis, minua kohdeltaisiin eri tavalla”, Manson toteaa ja sanoo yhä tänäkin päivänä miespuolisten muusikoiden, managereiden ja kirjanpitäjien katsovan häntä alaspäin.

”Ihan sama kenen kanssa olen tekemisissä, minusta tuntuu kuin minut alennettaisiin toiselle tasolle vain sen takia että minulla on vagina.”

Pitkän uran tehnyt Manson tuntee suurta huolta erityisesti nuoria aloittelevia naisartisteja kohtaan.

”Tätä alaa ei valvota mitenkään ja se on oikeuttanut teini-ikäisten myymisen. Nuoren lihan kyltymätön janoaminen on kuvottavaa lafkojen kiinnittäessä 13-vuotiaita tyttöjä joita kirjaimellisesti groomataan kunnes he ovat 16 ja sitten heidän levynsä julkaistaan. Isojen korporaatioiden ei tulisi käyttää rahan takomiseen lapsia.”

Manson näkee kuitenkin myös toivoa uusissa sukupolvissa ja vahvoissa naisartisteissa, joita vuosien varrella on noussut ja nousee yhä enemmän koko ajan.

”Minä olin kummajainen sukupolvessani. Minua kuvailtiin suurisuiseksi ja mielipiteitä täynnä olevaksi: ’Hän ei suostu vaikenemaan!’ Mutta nyt näen kaikkien naisten tekevän samaa, jopa sellaisten jotka tekevät hyvinkin leppoisaa pop-musiikkia. Hekin ottavat kantaa ja työntävät yhteiskuntaa tasa-arvoisemmaksi. Minusta se on hyvin jännittävää.”

Garbage julkaisi uuden No Gods No Masters -pitkäsoittonsa 11. kesäkuuta. Kyseessä on yhtyeen seitsemäs studioalbumi.

Lisää luettavaa