Onko Deep Purplen taru päättymässä? Basisti Roger Glover kommentoi pahaenteisesti nimetyn kiertueen nostattamia huhuja

1.3.2017 14:20

Deep Purplen tuleva albumi on nimeltään Infinite, mutta sen myötä soitettava kiertue on otsikoltaan jotain aivan muuta. Bändi lähtee tänä vuonna The Long Goodbyeksi nimetylle rundille, ja kuinka ollakaan, sekä yleisö että media alkoivat välittömästi pohtia, onko tämä samalla rockveteraanien jäähyväiskiertue.

Billboard kysyi basisti Roger Gloverin näkemystä aiheesta. Glover ei halunnut kuvailla kiertuetta yhtyeen hyvästijätöksi, mutta hänen mukaansa sen nimellä haluttiin kertoa, ettei loppu voi olla kovin kaukanakaan.

”Kukaan meistä ei halua lopettaa. Mutta minä olen 71-vuotias, Ian Gillan samoin. Kaikki jäsenemme ovat joko pian seitsenkymppisiä tai menneet jo yli, eikä ikääntyvä ihmisruumis aina jaksa pysyä samassa vauhdissa virkeän mielen kanssa”, Glover sanoi.

”Se aika lähestyy vääjäämättä, kun kaikki loppuu, mutta emme halua kohdata sitä tilannetta. Emme halua sopia mitään tarkkaa päivämäärää tai jäähyväiskiertuetta tai mitään. Me vain haluamme jatkaa niin kauan kuin kykenemme ja hommassa pysyy tietynlainen arvokkuus. Sitten kun se katoaa, niin kyllä, on aika lopettaa.”

”Teemme tätä hommaamme edelleen ja nautimme siitä paljon. Ovi saattaa olla sulkeutumassa, mutta se ei ole vielä kiinni”, Glover kertoo.

Eli mitään ei ole hakattu kiveen, mutta kaikki ymärtävät, ettei seitsenkymppisenä jaksa enää lähteä pitkille maailmankiertueille harva se vuosi. Niinpä mikäli haluat nähdä vanhat sotaratsut vielä kertaalleen keikalla, voi olla, että kannattaa pelata varman päälle ja suunnata Helsingin Jäähalliin 11. marraskuuta, kun yhtye saapuu seuraavan kerran Suomeen.

Lisää luettavaa