Onko tästä tulossa todellinen rock ’n’ roll -kirja? – Guns ’N Rosesista tuttu rumpali kirjoittaa muistelmia tarinoista, jotka hän on unohtanut

Yleensä muistelmateoksissa on äänessä tapahtumien päähenkilö, mutta ex-Gunnari Steven Adlerin tapauksessa tarinoissa täytyy turvautua tuttujen muistoihin.

Steven Adler (vas.) ja Gilby Clarke Slashin Walk of Fame -tähden paljastustilaisuudessa 2012

Adler kaavailee työn alla olevan kirjan nimeksi Steven Adler: The Shit My Friends Remember I Did. Guns ’N Rosesin legendaarisimpaan kokoonpanoon kuulunut rumpali kertoi projektista The Blaring Out With Eric Blair Show -ohjelman haastattelussa.

– Käytin huumeita viimeisen 25 vuoden – no, en nyt viimeisen kolmen ja puolen, mutta 25 sitä aiemman vuoden ajan. Join, vedin aineita ja nyt kun olen selvänä, juttelen ihmisten kanssa ja he kertovat minulle tarinoita ja [päässäni] lyö täysin tyhjää: siellä ei ole mitään kuvaa tarinasta, Adler kuvaili haastattelussa.

– Siksi päätin, että kokoan kasaan kirjan muistuttaakseni niistä tarinoista. Ja tiedän totta kai, että olen monille monille tytöille ympäri maapallon anteeksipyynnön velkaa. Kun join ja vedin aineita tein ja sanoin asioita, joita en koskaan normaalisti sanoa. Siksi toivon, että he hyväksyvät anteeksipyyntöni. Te tiedätte ketä olette, rumpali paljasti ohjelmassa nauraen.

Adler on ollut raitis jo hieman yli kolmen ja puolen vuoden ajan. AA-kokoukset ovat auttaneet pitkään päihdeongelmasta kärsinyttä muusikkoa ja raitistuminen on edennyt hänen mukaansa päivä kerrallaan. Ensimmäisen vuoden jälkeen hän ei enää edes ajatellut päihteitä, mutta yhden paheen pois jättäminen vei eniten aikaa.

– Lopetin tupakoinnin kolme kuukautta sitten. Se oli aivan juominen – se oli jotain mitä vihasin, mutta en pystynyt lopettamaan, Steven Adler kertoi haastattelussa.

Adler kertoi perustaneensa myös nettisivun, jolla fanit voivat kertoa muistojaan rumpalista. Stevenadlerstories.com-osoite näyttää vielä suhteellisen hiljaiselta, mutta Adler lupailee parhaiden tarinoiden pääsevän mukaan kirjaan.