Ozzy Osbourne kertoo, minkä kappaleen hän haluaisi soitettavan hautajaisissaan – ”En ainakaan mitään greatest hits -kamaani”

NME haastatteli 67-vuotiasta Ozzy Osbournea siitä, mitä musiikkia hän valitsisi eri tilanteisiin. Black Sabbath -laulajalta kysyttiin muun muassa, mikä on hänestä parasta musiikkia halloween-bileisiin (Rick Astleyn Never Gonna Give You Up, heh), mikä on paras bändi jonka hänen lapsensa ovat isäpapalle esitelleet (Tool) ja mikä on pelottavin kappale ikinä (oma kehu haisee: Ozzy valitsi Black Sabbathin).

Jutusta käy ilmi myös Ozzyn rakkaus Beatlesia kohtaan. Kun ”pimeyden ruhtinaalta” kysyttiin, minkä kappaleen hän haluaisi soitettavan omissa hautajaisissaan, vastaus on Beatlesin A Day in the Life.

”Tätä täytyy harkita pari vuotta vielä, mutta luultavasti jotain Sgt. Peppersiltä tai Revolverilta”, Ozzy sanoo.

”En ainakaan halua sinne omaa vitun greatest hits -kamaani. En koskaan soita sitä, minua nolottaa koko matsku. Enkä todellakaan halua sinne mitään iloista laulua, minähän olen kuollut.”

Kun Ozzya lopuksi pyydettiin kertomaan, mikä kappale sai hänet alun alkaen haaveilemaan rocktähteydestä, vastaus on jälleen Beatles – tosin tällä kertaa hivenen positiivisemmassa valossa.

”Vartuin Astonissa Birminghamissa, eikä se ollut kovinkaan kiva paikka nuoruusvuosinani. Minulla oli tapana istua piharappusilla ja miettiä, miten helvetissä pääsisin pois sieltä”, Ozzy kertaa.

”Sitten eräänä päivänä Beatlesin She Loves You tuli radiosta. Se kappale sai pääni pyörryksiin. Poikani tapaa kysyä, millaista se oli, kun Beatles tapahtui. Vastaan vain, että kuvittele, että menisit yhtenä päivänä nukkumaan ja kun seuraavana päivänä heräisit, maailma olisi niin erilainen ja jännittävä, että olisit iloinen ihan vain siitä että olet elossa.”